Spitalul Județean de Urgență Bistrița dispune de 20 de aparate de ventilare mecanică! Poate trata tot atâta cazuri de infecții cu CoVid-19

Spitalul Județean de Urgență Bistrița este pregătit, în caz de nevoie, pentru maxim 20 de cazuri de infectare cu coronavirus, fiindcă dispune de tot atâtea de aparate cu ventilare mecanică, a anunțat, vineri, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

 

În situația de până la 20 de cazuri suntem pregătiți. Trebuie să fim realiști. Avem 20 de aparate de ventilare mecanică. Toate scenariile le avem, dar până la 20. Secția ATI, investiție de 4 milioane de euro, a fost inaugurată anul trecut, așa că suntem pregătiți„, a declarat vineri, Radu Moldovan, într-o conferință de presă.

Acesta a mai precizat că în cazul în care s-ar depăși numărul de 20 de cazuri, s-ar recurge la alte variante, urmând să fie folosite saloanele de terapie intensivă de pe secțiile de Neurologie și Cardiologie.

Apoi vedem. De la secțiile Neurologie, Cardiologie, unde avem încă 5 saloane care în urma investițiilor de anul trecut sunt dotate cu aparatură, dar nu are fiecare pat aparatură de ventilare mecanică așa cum e în ATI„, a mai completat Radu Moldovan.

Președintele Consiliului Județean a mai precizat că secția ATI este foarte bine pregătită, mai ales că a beneficiat de investiții de circa 4 milioane de euro.

Suntem foarte pregătiți pentru că am făcut o investiție de 4 milioane de euro și pe care am inagurat-o anul trecut„, a spus Radu Moldovan.

Despre modul în care Spitalul Județean de Urgență Bistrița este pregătit să gestioneze posibile cazuri de infecție cu noul coronavirus a vorbit și Gabriel Lazany, managerul unității medicale.

Scenariile sunt date de la nivel naţional, iar cel mai rău e când pacienţii infectaţi cu coronavirus depăşesc 50% din populaţie. La Spitalul Judeţean, am prevăzut mai multe etape, în funcţie de numărul infectărilor. În cazul în care se ajunge la treapta numărul unu, se închid secţiile cronice, iar personalul se transferă către secţiile unde au pacienţi infectaţi cu coronavirus.

La nivelul doi, am stabilit alte secţii care se închid, dintre secţiile acute, nu mai preiau pacienţi. Personalul se duce către secţiile de urgenţă, iar la nivelul trei, pe toate secţiile de acuţi se reduce activitatea, iar o parte din personal se duce unde este nevoie. Dacă secţia de boli infecţioase trebuie golită în totalitate, pacienţii vor fi preluaţi de secţia de medicină internă sau depinde de tipul de infecţie.

Acelaşi lucru se va întâmpla şi cu cei de la terapie intensivă. Dacă va fi nevoie ca toate paturile să fie ocupate de pacienţi cu coronavirus, atunci pacienţii care au nevoie de terapie intensivă vor fi duşi în saloanele de cardiologie, neurologie. Putem chiar toată chirurgia generală, pentru că îndeplineşte toate condiţiile şi standardele, s-o facem terapie intensivă. Până la 20 de cazuri suntem pregătiţi„, a declarat managerul spitalului bistrițean.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.