ALDE va avea candidați proprii la europarlamentare

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că formațiunea politică din care face parte va avea candidați proprii la alegerile europarlamentare, însă, deocamdată nu poate afirma dacă se va merge pe listă comună cu PSD sau pe listă separată.  

Întrebat, la Bistriţa, dacă a purtat discuții cu colegii din PSD cu privire la listele comune și despre o posibilă candidatură a sa, Călin Popescu Tăriceanu a declarat: ”Nu am mai discutat în ultima perioadă nici una, nici alta. În primul rând noi o să ne face propria listă de candidați. După aceea, dacă vom merge pe listă separată sau pe listă comună o să hotărâm, dar probabil că mai târziu, nu anul acesta. Pentru lista  proprie există o serie de criterii. Colegii din partid își vor depune candidaturile”.

Potrivit președintelui ALDE, au fost deja vehiculate câteva nume de candidați, afirmând că Norica Nicolai şi Renate Weber și-au manifestat deja dorința de a candida din nou. Pe lângă cele două nume ar mai fi Daniel Barbu, fostul ministru al Culturii, în prezent președinte al Autorității Electorale Permanente, dar și Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor.

”Am dat doar patru nume, dar știu că nu sunt singurii colegi care îşi manifestă dorinţa de a fi pe liste. Pe baza criteriilor, comisia va selecta și va întocmi lista. Vom avea grijă ca pe această listă să existe nu numai personalităţi care deja au o anvergură la nivel național, dar și personalități din regiunile istorice”, a mai completat preşedintele ALDE.

În ceea ce privește numărul de mandate, Tăriceanu a mai afirmat că obiectivul partidului este de a atinge 15 la sută, adică 6 mandate cu redistribuire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.