Amendă de 3.000 de lei pentru administratorul unui drum judeţean din Bistriţa-Năsăud deoarece nu a intervenit la timp pentru combaterea poleiului (FOTO/VIDEO)

Pe anumite sectoare de drum din județul Bistrița-Năsăud, în acest final de săptămână, șoferii s-au confruntat cu probleme din cauza faptului că nu s-a intervenit corespunzător pentru combaterea poleiului. Câțiva șoferi au avut chiar ghinionul de a fi implicați în accidente rutiere provocate de faptul că, pe anumite porțiuni, drumul s-a transformat în patinoar. Oamenii legii au fost solicitați să intervină și, în urma cercetărilor efectuate, au aplicat sancțiuni chiar și companiilor care ar fi trebuit să acționeze pentru a combate poleiul.

Probleme au fost pe raza localității Ciceu Giurgești (DJ 170), unde din cauza poleiului, șoferul unei autobasculante a derapat. ”La data de 7 decembrie, pe DJ 170, în localitatea Ciceu Giurgesti, un bărbat, de 39 de ani, din Dumitra, care conducea o autobasculantă, din cauza poleiului, pe podul de la intrare în localitate, a pierdut controlul direcției de deplasare, răsturnându-se. Accidentul s-a soldat doar pagube materiale. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ” a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, Crina Sîrb. În acest caz, administratorul drumului județean a fost sancționat cu amendă în valoare de 3.045 lei conform OUG 195, art.105, pct 28 – neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a drumului public pe timp de iarnă, potrivit reglementărilor în vigoare.

De asemenea, și pe drumul care leagă orașul Beclean de localitatea Figa au fost probleme în acest final de săptămână. Într-un videoclip postat pe rețelele de socializare se vede că partea carosabilă este un adevărat patinoar, iar autoturismele înaintează cu dificultate.

Comedie la Figa !!! ATENȚIE mare la drum!!!

Publicată de Constantin Iusan pe Sâmbătă, 8 Decembrie 2018

Pe acest sector, de la Beclean la Figa (DJ 172), două autoturisme au derapat din cauza poleiului.

În ambele cazuri, atât la Ciceu Giurgești, cât și la Figa, polițiștii au aplicat sancțiuni companiilor care administrează sectoarele de drum și care nu au intervenit la timp. 3.045 de lei este amenda aplicată pentru problemele de la Ciceu Giurgești, în vreme ce în cazul problemelor de la Figa s-a aplicat doar avertisment.

Reamintim că sunt două companii care au câștigat anul trecut licitația pentru deszăpezirea și combaterea drumurilor județene din Bistrița-Năsăud: Dimex 2000 Company și LDP. Drumurile judeţene aflate în administrarea autorităţii contractante au fost împărţite în 5 zone teritoriale, respectiv loturi, după cum urmează: Lot 1 – Bistriţa, Lot 2 – Beclean, Lot 3 – Năsăud, Lot 4 – Şieu, Lot 5 – Lechința. Contractul a fost semnat pentru anii 2017-2018, 2018-2019, 2019-2020 şi 2020-2021. Dimex va asigura întreținerea curentă pe timp de iarnă pe loturile 3, 4 și 5, în vreme ce LDP va interveni pe loturile 1 și 2.

De asemenea, cetăţenii care au probleme în trafic din cauza stării drumurilor pot semnala acestea la următoarele numere de telefon:

– pentru drumuri naţionale: tel. 0263 233 615, 0263 266 620 – Dispecerat Secţia de Drumuri Naţionale Bistriţa-Năsăud;

– pentru drumurile judeţene: tel. 0743064482 – ing. POP GABRIEL Şef Serviciu Drumuri din cadrul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud;

– pentru drumurile comunale se va lua legătura cu personalul din cadrul primăriilor;

– Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa al judeţului Bistriţa-Năsăud: tel. 0263 239 404.

– Inspectoratul de Poliţie judeţean Bistriţa – Năsăud: tel. 0263203005

Şi în situaţii de urgenţă se poate apela numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.