Arborii din zona Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Năsăud, puși la pământ (FOTO)

Zilele trecute, mai mulți locuitori ai orașului Năsăud s-au plâns de faptul că administrația locală a pus la pământ mai mulți copaci din zona Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu”. Pentru a calma spiritele, Primăria orașului Năsăud a motivat decizia. 

Cetățenii nu înțelegeau de ce arborii au fost tăiați, și au ajuns să întrebe pe rețelele de socializare dacă se cunoaște motivul.

În scurt timp a apărut și răspunsul venit din partea Primăriei orașului Năsăud.

Acțiunea a fost motivată astfel: ”copacii erau în declin biologic, cu scorburi, înclinați, plantați în DN 17 C, stânjenind traficul rutier. În acest sens pe partea cu Școala Gimnazială au fost plantați arbori tineri încadrați cu rame de protecție, în urmă cu circa cinci ani, iar pe partea cu clădirea Jandarmeriei se vor planta în această toamnă copaci tineri, încadrați cu rame de protecție ornamentale” a explicat Primăria Năsăud, mesajul fiind însoțit și de câteva fotografii.

În plus, la baza deciziei de a tăia arborii a stat și faptul că în unele zone crengile acestora ajungeau și în șosea, afectând și traficul rutier. Însă, în locul celor tăiați vor fi plantați arbori tineri și, în plus, după ce se va reabilita sistemele de alimentare cu apă și canalizare, întreg tronsonul cuprins între străzile Bulevardul Grănicerilor, Piața Unirii și strada George Coșbuc va beneficia de asfalt ca-n palmă.

FOTO: Primăria Năsăud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.