Atmosferă de iarnă în Bistrița-Năsăud. Cum se circulă pe drumurile din județ și unde se pot semnala problemele?

Iarna s-a instalat în județul Bistrița-Năsăud, iar în ultimele 24 de ore, utilajele de deszăpezire au intervenit pentru curățarea drumurilor și combaterea poleiului. La această oră se circulă normal, dar în condiții de iarnă. Cetățenii care constată probleme în trafic au la dispoziție câteva numere de telefon la care pot apela. 

În județul nostru se circulă în condiții de iarnă – normale, azi-noapte și în continuare, utilajele de deszăpezire intervin pentru curățirea drumurilor și combaterea poleiului cu material antiderapant” precizează Instituția Prefectului județului Bistrița-Năsăud.

Potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pe drumurile naționale au acționat 40 de utilaje, care au împrăștiat 385 de tone material antiderapant, în vreme ce pe drumurile județene au acționat 36 utilaje cu 700 tone material antiderapant.

În unele zone carosabilul este umed, iar șoferilor li se recomandă să circule cu grijă, adaptând viteza la condițiile de drum.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență monitorizează în permanență starea drumurilor din județ, mai ales că avertizarea de cod galben este în vigoare până în la ora 18:00, la nivelul județului nostru.

Cetățenii care au probleme în trafic, datorate stării drumurilor cauzate de fenomene meteo (gheață, polei, zăpadă), pot semnala acestea la următoarele numere de telefon:

  • pentru drumuri naționale: tel. 0263233615, 0263266620 – Dispecerat Secția de Drumuri Naționale Bistrița-Năsăud;
  • pentru drumurile județene: tel. 0743064482 – ing. POP GABRIEL Șef Serviciu Drumuri din cadrul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud;
  • pentru drumurile comunale se va lua legătura cu personalul din cadrul primăriilor;
  • Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița al județului Bistrița-Năsăud: tel. 0263239404;
  • Inspectoratul de Poliție județean Bistrița – Năsăud: tel. 0263203005 și în situații de urgență se va apela numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Sursă foto: Webcam- Pasul Tihuța

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.