Primăria Bistrița a demarat campania de reabilitare din bordură în bordură a 47 de străzi de pe raza municipiului, acțiune pentru care din bugetul local a fost alocată suma de circa 5,5 milioane de lei. 

 

Viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae, a anunțat că joi s-au executat lucrări pe strada Sergent Major Octavian Popa, iar în cel mai scurt timp, după Sărbătorile Pascale, acestea vor fi extinse pe mai multe străzi din oraș.

”Se lucrează pe strada Sergent Major Octavian Popa urmând ca în scurt timp sa începem lucrul pe mai multe străzi.Așa cum am promis, asfaltăm din bordură în bordură străzile din oraș asupra cărora nu s-a intervenit de mult timp sau acolo unde s-au schimbat rețelele de utilități. Îmi doresc foarte mult să avem un oraș cu străzi fără gropi, curat, modern!”, a spus viceprimarul, care a efectuat și o vizită pe teren.

De asemenea, potrivit primarului municipiului Bistrița, Ovidiu Teodor Crețu, aceste lucrări sunt absolut necesare întrucât toate sondajele realizate la nivelul municipiului arată că nemulțumirile cele mai mari ale bistrițenilor sunt legate de infrastructura rutieră și de starea străzilor. ”Vrem să aducem trama stradală din Bistrița într-o formă, spun eu, foarte bună, pentru că asta se va întâmpla. (…) Vom insista să rezolvăm această problemă, pentru că în majoritatea sondajelor, trama stradală este preocuparea principală a cetățenilor și venim în întâmpinarea lor”, a declarat primarul, în momentul în care a prezentat bugetul local pe anul 2019.

Lucrările pentru reabilitarea acestor străzi au fost împărțite în 6 loturi. Astfel, străzile vare vor fi reabilitate din bordură în bordură sunt:

Lotul 1: Cerbului, Emil Gârleanu, Ion Minulescu, Nicolae Bălcescu, Sucevei, Tărpiului (între Dimitrie Cantemir și Drumul Cetății), Vasile Conta;

Lotul 2: Ion Luca Caragiale, Lupeni, Mihai Eminescu (între Gheorghe Șincai și Bd. Republicii), Nicolae Titulescu, Piața Mică, Simion Bărnuțiu, Toamnei, Vasile Alecsandri, Zimbrului, Zorilor;

Lotul 3: Andrei Mureșanu (între Năsăudului și calea ferată), Ștefan cel Mare, Ștefan Octavian Iosif, Victor Babeș, Tănase Tudoran;

Lotul 4: Arțarilor, Republicii, Ecaterina Teodororiu, Lalelelor, Mihail Kogălniceanu, Ursului;

Lotul 5: Cuza Vodă, Dumbravei, Gării (între Bd. Decebal și Rodnei), Petre Ispirescu, Pietrosu, Rodnei, Romană, Someșului, Zefirului;

Lotul 6: Barbu Ștefănescu Delavrancea, Constantin Dobrogeanu Gherea, George Coșbuc, Dogarilor, Grădinilor, Locotenent Călin, 1 Mai, Narciselor, Scurtă, Sergent Major Octavian Popa, Solomon Haliță.