Două persoane au ajuns, miercuri, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița după ce au fost implicate în accidente rutiere. Ambele victime erau pietoni care s-au angajat în traversarea unor drumuri prin locuri nemarcate în acest sens, moment în care au fost accidentate.

Primul accident rutier s-a produs pe raza localității Măgura Ilvei, unde un bărbat de 65 de ani din aceeași localitate, în timp ce conducea un microbuz pe DN 17D, a surprins şi accidentat o femeie de 49 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii prin faţa unui alt autovehicul oprit, fără să se asigure. ”În urma accidentului rutier, a rezultat rănirea uşoară a femeii, care a fost însoțită de către șoferul în cauză, la dispensarul din localitate pentru a primi îngrijiri medicale. Ulterior, victima a fost preluată de ambulanță, fiind transportată la spital” precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud. De asemenea, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest caz, polițiștii rutieri din Sîngeorz-Băi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului producerii accidentului.

Totodată, un alt șofer, de această dată din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 172G, prin localitatea Jelna, a surprins și accidentat un bărbat de 66 ani din Jelna, care era angajat în traversarea neregulamentară a străzii.

Accidentul rutier s-a soldat cu rănirea pietonului, care a fost transportat la spital pentru a primi îngrijirile medicale necesare. Atât șoferul, cât și pietonul au fost testați cu aparatul etilotest, care a indicat în ambele cazuri, o valoare de peste 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest caz, polițiștii rutieri efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Polițiștii Serviciului Rutier fac și o serie de recomandări pentru pietoni, încercând să îi determine să conștientizeze riscurile la care se supun traversând neregulamentar:

  • Respectați regulile de circulație rutieră și adoptați un comportament preventiv!
  • Traversați drumul public doar prin locurile permise!
  • Înainte să vă angajați în traversare, asigurați-vă de mai multe ori!
  • Pe timp de noapte, dacă circulați pe partea carosabilă a drumului, aplicați pe îmbrăcăminte accesorii reflectorizante sau aveți la îndemână o sursă de lumină vizibilă din ambele părți!