Bibliotecă cu peste 5.000 de volume, amenajată într-o comună din județul Bistrița-Năsăud (FOTO)

Biblioteca Județeană George Coșbuc Bistrița-Năsăud a înființat o nouă filială într-o comună din județ, reușind să umple rafturile cu peste 5.000 de volume de care se vor putea bucura toți iubitorii de lectură.

”Peste 5.000 de volume au ajuns zilele acestea la Ilva-Mică și au fost aranjate pe rafturile celei mai noi filiale a Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud. Aceasta va face parte dintr-un centru cultural pentru tineret în curs de amenajare în Parohia Ortodoxă Ilva-Mică 1”, anunță, instituție care a avut un rol important în amenajarea noii biblioteci.

Demersul pentru înființarea bibliotecii a început încă din anul 2016.

În proiect am avut în vedere un centru cultural pentru activități cu elevii de la școala din apropiere, care să cuprindă o bibliotecă, o sală multifuncțională cu proiecții de filme, un spațiu tip muzeu pentru toate obiectele vechi ale bisericii – icoane vechi, tablouri ș.a.m.d., ca și pentru arhiva bisericii. Va fi un centru cultural catehetic și misionar, de care vor beneficia credincioșii din comună, în primul rând elevii de la Școala Gimnazială nr 1 Demian Nechiti, aflată în proximitatea centrului, care are circa 380 de copii. Deschiderea oficială va avea loc în data de 14 iulie”, a declarat părintele Ștefăniță Ionel Potra.

Cele 5.000 de volume de pe rafturile noii biblioteci sunt destinate iubitorilor de lectură de toate vârstele.

„Am adus cărți atât pentru elevi, cât și pentru profesori sau cititori pasionați din localitate. Biblioteca este alcătuită din donații de carte de la cititori de-ai noștri, dar inserează și cărți din proiectul editorial al bibliotecii județene. Vorbim de peste 5.000 de volume, iar pentru început este foarte bine și este foarte important acest demers pentru că aici biblioteca va fi prelungită, ca să spunem așa, și de un spațiu expozițional, un mic muzeu. Astfel, cei care vor intra în bibliotecă vor avea ocazia să cunoască și istoria acestei localități. Ne bucurăm că părintele paroh Potra a avut această inițiativă, care ne-a permis să înființăm încă o filială a bibliotecii județene, un nou punct de împrumut de carte în județ și unde vom putea organiza colocvii, simpozioane, lansări de carte și tot ceea ce ține de o bibliotecă dinamică!”, a spus Ioan Pintea, directorul Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud.

Sursa: Biblioteca Județeană ”George Coșbuc” Bistrița-Năsăud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.