Bibliotecă nouă pentru elevii școlii de pe Valea Tureacului din Bistrița-Năsăud (FOTO)

Elevii care învață la Școala Gimnazială Tureac din județul Bistrița-Năsăud au motive de bucurie pentru că începând din această săptămână vor avea acces la peste 500 de volume. Asta deoarece în localitate a fost înființată o bibliotecă. 

O bibliotecă cu peste 500 de volume a fost înființată, în cursul acestei săptămâni, la școala primară de pe Valea Tureacului, structură care aparține de Școala Gimnazială Tureac, comuna Tiha Bârgăului din Bistrița-Năsăud. 

Odată cu cărțile ce urmau să-și găsească locul în rafturile bibliotecii, în curtea școlii de aici a poposit și bibliobuzul Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, fapt care a stârnit entuziasmul elevilor.

Directorul Școlii Gimnaziale Tureac, Radu Morariu-Ciot, le-a împărtășit entuziasmul. „Mărturisesc că inițiativa înființării acestei biblioteci școlare a venit din partea Bibliotecii Județene, care a făcut oferta și care s-a materializat. Ne bucurăm foarte mult și pentru că ați venit și cu bibliobuzul, și le-ați dat ocazia copiilor să vadă cărțile așezate pe rafturi în această mașină specială, ceea ce i-a entuziasmat și i-a determinat să împrumute cărți. Eu sper că le vor și citi, și că doamnele și domnii învățători îi vor îndruma spre lectură și mai mult de acum înainte!” a spus directorul.

Noua structură a fost înființată cu sprijinul Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, o bună parte dintre bibliotecarele instituției dând o mână de ajutor la amenajarea cărților pe rafturi.

Cărțile provin din donații și din proiectul editorial al Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud. O mare parte dintre ele sunt cărți care fac parte din bibliografia școlară. De asemenea, sunt opere din literatura română, din literatura universală, cărți care pot fi citite și de către profesori. Practic, aceasta este prima donație de carte pentru această bibliotecă școlară, pentru că o să mai aducem cărți, fiindcă mai avem pregătite circa 300 de volume. Suntem foarte fericiți atunci când primarii sau directorii de școli din județ apelează la noi și putem să-i ajutăm cu cărți”  a spus Ioan Pintea, directorul Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud.

Școala Primară Valea Tureacului funcționează într-o clădire reabilitată și cu dotări corespunzătoare.

„Școala Valea Tureacului are o clasă de grădiniță și clasele de la zero până la clasa a patra, în ea învățând circa 70 de copii. Școala a fost reabilitată în anul 2018, în cadrul unui proiect finanțat de Ministerul Dezvoltării și le oferă copiilor cele mai bune condiții. Are baie și grup sanitar atât pentru copii, cât și pentru profesori, iar încălzirea este asigurată cu centrală termică pe lemne. De altfel, școala aceasta este și autorizată din punct de vedere ISU și DSP. Acum ne bucurăm că Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud ne-a ajutat să amenajăm o bibliotecă în ea, într-o sală pe care încă de la început am gândit-o pentru bibliotecă. Îmi doresc să fie cu folos și copiii să citească!”, a declarat primarul comunei Tiha Bârgăului Vasile Șut.

Sursa: Biblioteca Județeană ”George Coșbuc” Bistrița-Năsăud 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.