Bistrița-Năsăud: Organizațiile județene a PSD, ALDE și PRO ROMÂNIA bat palma pentru o alianță pentru alegerile locale! Merg cu candidați unici la primării și Consiliul Județean. Cine este dezavantajat

Organizațiile județene PSD, ALDE și PRO România din Bistrița-Năsăud au decis că vor forma o alianță la nivelul județului pentru alegerile locale din acest an. Bistrița-Năsăud e primul județ din țară în care s-a decis formarea unei alianțe de acest fel, după cum afirmă liderii celor trei formațiuni politice. 

 

Astăzi s-a materializat o discuție care are loc de ceva timp, de câteva luni, vizavi de construcția unei alianțe politice pentru alegerile locale. Mă bucur foarte mult că am ajuns la final, bătând în cuie tot ce era de bătut în cuie. În următoarele zile protocolul încheiat astăzi va fi finalizat și semnat, după ce va fi discutat de fiecare partid în cadrul structurilor statutare. Concluzia sau sinteza acestui protocol este următoarea: se va constitui o alianță electorală la nivelul județului Bistrița-Năsăud între PRO România, ALDE și PSD, care va avea candidați unici pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Bistrița – Năsăud și cele 62 de primării din județul Bistrița-Năsăud„, a declarat Radu Moldovan, președintele PSD Bistrița-Năsăud.

Liderul social-democrat bistrițean a precizat că în baza unor analize sociologice şi consultărilor din fiecare organizaţie, va urma să fie luată decizia dacă se va merge în toate unităţile administrativ-teritoriale pe liste comune la consiliul local sau Consiliul Judeţean.

Radu Moldovan a mai subliniat faptul că acolo unde unul dintre partidele membre ale alianței are primar, acela va avea dreptul să propună candidatul de primar și celelalte două partide se angajează să îl susțină. Acolo unde niciunul dintre cele trei partide nu are primar, în baza negocierilor politice vor stabili din partea cărui partid va fi candidatul alianței. Vor avea candidat al alianței în toate cele 62 de UAT-uri.

Ioan Moniţa, preşedintele ALDE Bistrița-Năsăud, a precizat că după finalizarea acestui protocol va fi supus votului Delegaţiei Permanente a partidului.

Mă bucur că lucrurile bune pentru judeţul Bistriţa-Năsăud vor continua, pentru că trebuie să recunoaştem că s-au făcut lucruri extraordinare. Mulţumesc conducerii centrale ALDE că a acceptat posibilitatea să facem alianţă la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud şi sperăm ca cetăţenii judeţului să aprecieze munca din ultimii opt ani ai echipei preşedintelui Consiliului Judeţean cu noi. Lucrurile sunt evidente, nu trebuie să spunem foarte multe, faptele vorbesc de la sine, mai mult decât orice„, a spus primarul Moniţa.

Liderul Pro România Bistrița-Năsăud, Grigore Timoce, a punctat faptul că formaţiunea pe care o reprezintă a considerat că ar fi mai bine să se câştige în alianţă decât să se fragmenteze voturile.

Am fost de acord să negociem un draft de protocol pe care să-l discutăm în interiorul fiecărei organizaţii judeţene ale partidelor noastre ca pe urmă să-l semnăm. Acest protocol conţine şi o prevedere legată de echipele de negocieri din partea fiecărei organizaţii care se vor întruni şi vor stabili, și pe baza altor criterii, candidaţii, în aşa fel încât să avem şanse maxime pentru a câştiga alegerile locale. Ieri la Convenţia Naţională a Pro România, am discutat cu colegii din conducerea centrală, care au fost de acord şi chiar recomandă ca în judeţele unde e posibil o alianţă cu PSD„, a declarat Grigore Timoce.

Cele trei organizații județene urmează să stabilească denumirea acestei alianţe electorale şi semnul electoral, existând posibilitatea ca acesta să includă şi siglele celor trei partide.

La finele săptămânii trecute, Pro România Bistrița-Năsăud și-a anunțat doi candidați la funcțiile de primar, respectiv Bianca Pintea  – Primăria Bistrița, Ewald Cira – Primăria Năsăud, dar și pentru funcția de președinte al Consiliului Județean – Grigore Timoce.

Cu o săptămână înainte, social-democrații bistrițeni au anunțat, în cadrul Conferinței extraordinare a PSD, candidatura lui Cristian Niculae pentru funcția de primar al municipiului Bistrița, și a lui Radu Moldovan, pentru șefia Consiliului Județean.

În acest moment, în Bistrița-Năsăud, PSD are 39 de primari, ALDE – 7, PNL – 15 și UDMR – 1. Dacă protocolul va fi parafat între cele trei organizații județene, în situația dată, Pro România are șanse să aibă candidați de primari în doar 16 UAT-uri din cele 62 existente în Bistrița-Năsăud, unde PSD și ALDE nu au în acest moment primari, excluse fiind cele de la primăriile Bistrița și Năsăud, dar și cea pentru președinția Consiliului Județean.

5 COMENTARII

  1. […] Organizațiile județene PSD, ALDE și PRO România din Bistrița-Năsăud au decis că vor forma o alianță la nivelul județului pentru alegerile locale din acest an. Bistrița-Năsăud e primul județ din țară în care s-a decis formarea unei alianțe de acest fel, după cum afirmă liderii celor trei formațiuni politice, informează realitateadebistrita.net […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.