Un bărbat de 44 de ani din municipiul Bistrița, care era dat în urmărire internațională de autoritățile din Italia, a fost prins de polițiștii argeșeni. Potrivit Realitatea de Argeș, acesta a fost condamnat în Italia pentru jaf și răpire și are de executat o pedeapsă de 6 ani de închisoare.

Potrivit Inspectoratului de Poliție al județului Argeș, ”poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale împreună cu poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Bascov l-au depistat pe T.V.N., de 44 de ani, din municipiul Bistriţa, judeţul Bistriţa Năsăud, urmărit la nivel internaţional în baza unui mandat european de arestare, emis de autorităţile judiciare din Italia. Ppentru depistarea celui în cauză, poliţiştii argeșeni au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române”.

Realitatea de Argeș arată că bărbatul ar fi comis faptele pentru care a fost condamnat în anul 2011. Acesta, împreună cu fosta sa concubină l-ar fi atacat pe șoferul unui autotren care transporta alimente. ”Cei doi au pus în practică un adevărat scenariu de film. Femeia, de pe marginea şoselei, a făcut semne disperate cerând ajutor şoferului care se afla în trafic. Bărbatul a oprit, fiind atacat cu un dispozitiv cu electroşocuri de bărbatul dat ulterior în urmărire internațională”, potrivit Realitatea de Argeș. Atacatorii ar fi furat bunuri personale ale șoferului, precum și o parte din marfa transportată.

Abia după trei ani, în 2014, o instanță din Italia l-a condamnat pe bărbat pentru jaf şi răpire. Acesta are de ispăşit o pedeapsă de 6 ani de închisoare. Acum că a fost depistat de polițiștii din România,  bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, împotriva acestuia fiind dispusă măsura reţinerii pentru 24 ore.

Bărbatul se ascundea în casa mamei sale.