În această perioadă, la nivelul județului Bistrița-Năsăud se desfășoară campania ”10 Pentru Siguranță”. În cadrul acesteia, Inspectoratul de Poliţie Județean, alături de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bistrița”, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi „Gelu Voievod” și Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog din Bistrița-Năsăud organizează întâlniri cu elevii în cadrul cărora sunt transmise recomandări și sfaturi utile, pentru un început de an școlar în siguranță.

De la începutul acestei săptămâni, echipe mixte, formate din polițiști, jandarmi, pompieri și specialiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog au întâlnit sute de elevi cu care au discutat și cărora le-au dăruit orare și flyere cu sfaturi preventive. Activitățile s-au desfășurat în școlile ”Ștefan cel Mare” și ”Andrei Mureșanu” din Bistrița, atât în sălile de clasă, cât și în curtea și zona adiacentă acestor școli.

Liceenii de la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” au primit sfaturi și alternative de petrecere a timpului liber, iar membrii echipelor de prevenire formate din polițiști, jandarmi și specialiști antidrog au răspuns întrebărilor și nelămuririlor lor.

Cu cei mai mici dintre elevi, lecțiile s-au desfășurat practic, aceștia au învățat să traverseze corect strada, dar și semnificația indicațiilor polițiștilor care dirijează circulația în zona școlilor.

Acțiunile preventive continuă și în perioada următoare, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, în școlile din Viișoara, Salva, Coșbuc, Telciu, Rodna.

Duminică, 15 septembrie 2019, echipe mixte, formate din specialiști ai tuturor instituțiilor MAI din județul nostru, vor prezente în Orășelul Copiilor-organizat în parcul din orașul Beclean.

FOTO: IPJ B-N