Circa 59.000 de copii din Bistrița-Năsăud vor primi alocațiile mărite

 

Printr-o ordonanță de urgență adoptată de Guvern la începutul acestui an, alocațiile de stat pentru copii au fost majorate începând cu luna aprilie, plata propriu-zisă a acestora urmând să se facă în luna mai. La nivelul județului Bistrița-Năsăud, circa 59.000 de beneficiari vor primi bani mai mulți în urma acestei decizii, bugetul alocat acestor plăți fiind aproape dublu.

Astfel, potrivit directorului Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Bistrița-Năsăud, Ani Bob, există 59.070 beneficiari, cei mai mulți fiind copii cu vârste cuprinse îmntre 2 și 18 ani (50.322) și copii cu vârste între 0 și 2 ani (5.617).

De asemenea, de această majorare vor beneficia și copiii cu handicap, cu vârste cuprinse între 2 și 3 ani (41) și între 3 și 18 ani (843).

În ceea ce privește bugetul alocat acestor plăți, în luna aprilie, acesta este mult mai mare față de cel din luna martie, datorită majorării alocațiilor pentru copii, de la 5,7 milioane de lei, în luna martie, la 9,8 milioane de lei, în aprilie.

Astfel, începând din această lună, cuantumul alocațiilor de stat pentru copii va fi următorul:

– 300 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

– 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani și urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora;

– 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Precizăm că plata alocațiilor aferente lunii aprilie se face în luna următoare, respectiv luna mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.