Comisarul european Corina Crețu: ”Aderarea la zona euro depinde de starea economiei românești!”

????????????????????????????????????

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a declarat, sâmbătă, la Bistrița, că aderarea României la zona euro depinde foarte mult de starea economiei românești și, deși ar fi un pas enorm pentru țară, cetățenii trebuie să fie pe deplin pregătiți pentru această tranziție. 

Corina Creţu a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că dacă situația economică a României nu este pregătită pentru trecerea la moneda europeană, totul ar putea să se transforme într-un bumerang.

”Aderarea la zona euro depinde de starea economiei românești, pentru că altfel, riscă să se transforme într-un bumerang și în loc să aducă beneficii, să ajungă să fie o povară pe umerii cetățenilor care se vor trezi dintr-o dată că vor trebui să piardă foarte mulți bani”, a declarat Corina Crețu, la Bistrița.

Comisarul european s-a arătat îngrijorat și de tensiunile dintre Guvern și Banca Națională a României.

Mă îngrijorează și această tensiune din Guvern și Banca Națională pentru că sunt cele doup entități care trebuie să facă demersuri pentru ca economia românească să fie pregătită pentru aderarea la euro”, a mai spus Corina Crețu.

De asemenea, comisarul european consideră că nu este cazul să avanseze un termen pentru aderarea României la zona euro.

Eu zic că nu este cazul să stabilim termene, este important ca economia românească să fie suficient de matură astfel încât cetățenii României să suporte cu bine această tranziție care ar însemna un pas enorm înainte dacă România va fi pregătită. Deci eu nu aș avansa termene. Ar fi cu atât mai bine pentru România să adere cât mai repede și la spațiul Schengen și la zona euro, dar în ceea ce privește economia românească, în primul rând trebuie să ne gândim la cetățeni, dacă aceștia sunt pregătiți în legătură cu toate condițiile și dacă nu cumva povara va fi mai mare dacă economia românească nu e pregătită”, a mai adăugat comisarul european pentru politică regională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.