Companiile mijlocii vor trece înapoi la administrațiile financiare județene

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, vineri, la Bistriţa, că întreprinderile mijlocii vor fi trecute din nou la administrațiile județene, această măsură făcând parte din procesul de restructurare al ANAF.

La ANAF este o prevedere legală care spune foarte clar că de la 1 august, mijlociii trec la judeţ, aşa cum era înainte. Am discutat cu preşedintele Fiscului care mi-a prezentat câteva motive pentru care îmi propune să derogăm termenul, să extindem cu încă o lună de zile. Pot să fiu de acord cu această derogare doar dacă de la regiune toată activitatea trece înapoi la judeţ, așa cum era înainte” a spus ministrul Finanțelor Publice.

Eugen Teodorovici a completat că ”judeţul trebuie să redevină ce a fost în anii trecuţi, adică să se decidă la nivel de judeţ ce au de făcut în privinţa Fiscului şi a activităţilor pe care le au de derulat la nivelul judeţului. Pentru că eu am nevoie de un interlocutor care să răspundă de absolut tot ce face acolo. Nu poţi pune regiunea să decidă şi să tragi la răspundere judeţul”.

În ceea ce privește direcțiile regionale, acestea vor mai avea doar un rol „metodologic”.

La nivel de regiune, să rămână doar un rol metodologic, de culegere de date, informaţii, de analize, studii, care să fie utile atât la nivel de judeţ, cât şi la nivel central”, a adăugat sursa citată.

De asemenea, ministrul a vorbit și despre o posibilă intenţie de externalizare a unor servicii derulate de Fisc pentru a putea oferi astfel, cetăţenilor români servicii ca în alte state membre UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.