Copac împodobit cu ouă, la Bistrița, pentru a marca Sărbătorile Pascale

Pentru al patrulea an consecutiv, Primăria Bistrița va împodobi cu ouă un copac din fața Bisericii Evanghelice din municipiu pentru a marca Sărbătorile Pascale într-un mod deosebit prin intermediul unei vechi tradiții săsești.

La acest eveniment vor participa elevi de la școlile gimnaziale și liceele din municipiu, precum și elevi voluntari de la Cercul de picură al Centrului Comunitar pentru Tineret – Școala Gimnazială nr. 1, Școala Gimnazială „Avram Iancu”, Școala Gimnazială nr. 4, Școala Gimnazială „Lucian Blaga”, Școala Gimnazială nr. 7 și Colegiul Tehnic „Grigore Moisil”, care au desenat și decorat ouăle cu ornamente specifice tradițiilor pascale.

Reprezentanții școlilor, asistați de cei de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, vor agăța cu grijă ouăle pe crengile copacului din Piața Centrală.

Evenimentul va avea loc în data de 18 aprilie 2019, ora 12.00.

Pomul de Paşti de la Bistriţa vine să întregească atmosfera de sărbătoare, după ce săptămâna trecută, în oraș au fost amplasate 12 ouă-gigant din fibră de sticlă. Aceste ouă de un metru şi jumătate înălţime sunt amplasate în apropierea celor mai importante lăcaşuri de cult, printre se care numără şi Biserica Evanghelică, simbolul oraşului.

FOTO: Facebook – Cristina Rusu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.