De la data de 1 septembrie 2019, valoarea punctului de pensie se majorează cu 15% și va fi în cuantum de 1.265 lei, această măsură urmând să ducă la creșterea pensiilor. Astfel, peste 4,6 milioane de români vor beneficia de această prevedere legislativă. Printre beneficiari se numără și peste 63.000 de bistrițeni.

Potrivit Casei Judeţene de Pensii Bistriţa-Năsăud, în evidențele instituției sunt înregistraţi 63.298 de pensionari. Toți aceștia vor beneficia de majorarea pensiilor. În plus, tot de majorări va mai beneficia și o altă categorie de pensionari, cei care au în prezent pensia minimă garantată de stat de 640 lei, fiind vorba despre 18.862 de persoane. Indemnizația lor va fi de luna viitoare în cuantum de 704 lei.

De asemenea, de la aceeaşi dată, va fi majorată și indemnizaţia pentru însoţitor, în cazul pensionarilor de invaliditate încadraţi în gradul I  de invaliditate. Aceasta va crește de la 880 lei la 1.012 lei. În acest caz, numărul beneficiarilor este de 318.

Pentru luna septembrie, majorarea pensiilor este deja calculată, potrivit ministrului Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi. ”Tot ce înseamnă fluturaș de pensii este tipărit deja și săptămâna viitoare vom face către Poșta Română primele plăți, pentru ca începând din data de 1 septembrie, noile valori și noile cuantumuri ale pensiilor să fie deja plătite”, a declarat ministrul Muncii, citat de evz.ro.

FOTO: www.jurnaldinromania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.