Din 2020, Primăria Bistrița intenționează să majoreze unele taxe și impozite locale

Taxele și impozitele locale pe care cetățenii din municipiul Bistrița trebuie să le achite anual ar putea fi majorate începând cu anul viitor. O decizie în acest sens se va lua în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Bistrița din luna aprilie. 

Primăria municipiului Bistrița a lansat în consultare publică un proiect de hotărâre care prevede stabilirea taxelor și impozitelor locale pe anul 2020, în unele cazuri fiind propusă majorarea acestora.

Potrivit anexelor din proiect, majorările nu sunt foarte mari, dar există totuși câteva situații în care taxele se dublează, cum ar fi de exemplu unele taxe de la Ștrandrul Codrișor. În acest caz, taxele cresc astfel: de la 3 la 5 lei pentru accesul copiilor, elevilor și studenților în incinta ștrandului, de la 6 la 10 lei pentru adulți, de la 4 la 8 lei pentru cei care aleg folosirea șezlongului și a umbreluțelor.

O altă majorare semnificativă este propusă la taxa pentru folosirea mijloacelor de reclamă și publicitate, care ar putea crește de la 30 la 45 de lei.

Totodată, se propune mărirea taxei pentru îndeplinirea procedurii de divorţ pe cale administrativă – de la 500 la 600 de lei.

Și taxele pentru agenții economici care aleg să își amplaseze terase pe pietonalul Liviu Rebreanu ar putea crește, de la 20 de lei la 25 de lei/mp/lună, dar și pentru cei care vor să amplaseze terase în alte zone din centrul istoric al orașului, în afară de pietonalul Liviu Rebreanu – de la 16 la 20 de lei/mp/lună.

Se propune și majorarea câtorva taxe care îi vizează pe taximetriști, cum ar fi taxa de utilizare a locurilor de aşteptare pentru taximetriştii autorizaţi de la 203 la 212 lei/an.

În plus, și la capitolul impozite locale sunt prevăzute câteva majorări, toate acestea reprezentând practic ”indexarea cu rata inflaţiei. Pentru indexarea impozitelor şi taxelor locale aferente anului 2020 s-a utilizat rata inflaţiei de 4,6 % comunicată la data de 18.02.2019 pe site-ul oficial al Ministerului Finanţelor Publice. Nivelul impozitului pentru autovehiculele de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată”, așa cum se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre care prevede stabilirea taxelor și impozitelor locale pe anul 2020. Acesta ar putea intra în dezbaterea ședinței Consiliului Local Bistrița de luna viitoare.

Potrivit municipalității, valoarea totală estimată a se încasa din impozite şi taxe locale pentru anul 2020 va fi cu aproximativ 650.000 lei mai mult faţă de anul 2019 dacă acestea vor fi majorate.

2 COMENTARII

  1. […] Primăria Bistrița a întocmit un proiect de hotărâre care prevede stabilirea taxelor și impozitelor locale pe anul viitor. Practic, prin acest proiect care va intra în dezbaterea Consiliului Local Bistrița în această lună, se propune indexarea cu rata inflației a taxelor și impozitelor locale, acțiune în urma cărora începând cu anul 2020 vor fi majorate unele taxe și impozite locale la nivelul municipiului Bistrița, subiect prezentat de Realitatea de Bistrița AICI. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.