Din ce sursă de finanțare ar putea fi amenajat un heliport pe clădirea Spitalului Județean de Urgență Bistrița?

btrhdr

Câteva minute pot face diferenţa în lupta dintre viață și moarte pentru mulți pacienți aflați în stare critică! Pentru a da o șansă în plus acestor pacienți, care necesită transfer cu elicopterul la un centru medical de specialitate, se intenţioneză amenajarea unui heliport pe clădirea Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

Autoritățile județene sperau să obțină finanțare europeană pentru un proiect care prevede amenajarea unui heliport pe clădirea Spitalului Județean de Urgență Bistrița, însă, se pare că în cele din urmă nu s-a reușit acest lucru. Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a afirmat că de varianta finanțării europene nu mai poate fi vorba în prezent, însă se iau în calcul alte variante.

”Ne-am fi dorit să găsim o finanțare pe fonduri europene, nu au mai ajuns resursele. O să încercăm să îl introducem pe finanțare guvernamentală, iar dacă nu o să găsim resursele necesare de la Consiliul Județean pentru că ne dorim acest lucru, e un proiect integrat extinderea UPU, liftul de mare viteză și heliportul. Dacă nu vom găsi alte soluții de finanțare, vom asigura noi finanțarea pentru ca investițiile respective să se deruleze în paralel și în același timp și când terminăm să terminăm cu totul” a declarat Emil Radu Moldovan.

Heliportul va fi amenajat pe clădirea unității medicale și ar urma să fie conectat printr-un lift de mare viteză cu Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului, zonă care va beneficia și ea de o modernizare completă, în urma căreia își va mări capacitatea, de la 280 mp la 1.300 mp.

Heliportul va fi deservit exclusiv de elicopterele destinate urgenţelor medicale, adică cele care au capacitatea şi tonajul adecvate, ale MAI, cele SMURD şi o parte din elicopterele Forţelor Aeriene Române.

Valoarea investiției este estimată la aproximativ 7,8 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.