Polițiștii bistrițeni au desfășurat o serie de acțiuni pe linie silvică pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale, sustragerii și transportului ilicit de material lemnos, pe raza de competență.

Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii au depistat în flagrant doi bărbați, ambii din comuna Matei, județul Bistrița-Năsăud, în timp ce tăiau fără drept arbori, dintr-o pădure de pe raza comunei Lechința.

În acest caz a fost confiscată și predată în custodia Ocolului Silvic Experimental Lechința cantitatea de 3,88 mc material lemnos, în valoare de valoare de 1589,8 lei. Cei doi au fost sancționați contravențional. De asemenea, potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, polițiștii au ridicat în vederea confiscării și un motoferăstrău, folosit la săvârșirea contravenției.

În cadrul aceleiași acțiuni, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, o autoutilitară, condusă de o femeie de 25 de ani, din Bistrița Bârgăului, care transporta cherestea, în valoare de aproximativ 700 de lei, fără documente legale de transport. Și în acest caz femeia a fost sancționată contravenţional cu avertisment, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării.