Două decese cauzate de pneumonie, în Bistrița-Năsăud

Două persoane din județul Bistrița-Năsăud și-au pierdut viața, săptămâna trecută, după ce au fost diagnosticate cu pneumonie, însă pe lângă această boală sufereau și de alte afecțiuni. Este vorba despre o fetiță de 14 ani din localitatea Dumitrița și de o femeie de 43 de ani din Nimigea cărora pneumonia le-a fost fatală.

Potrivit raportului Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud privind afecțiunie de sezon, în intervalul 28 ianuarie – 2 februarie, în județ au fost diagnosticate încă 13 persoane cu gripă, numărul total al bistrițenilor ajungând la aproximativ 30. În ultima săptămână, cele mai multe cazuri au fost înregistrate la persoane cu vârste cuprinse între 15 și 49 de ani. Niciunul dintre pacienți nu a necesitat internare.

De asemenea, în intervalul menționat au fost înregistrate și peste 3.000 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), cele mai multe fiind înregistrate la copii cu vârste între 5 și 14 ani. 35 de persoane au fost internate pentru că au prezentat forme mai grave.

Totodată, au fost înregistrate și peste 300 de cazuri de pneumonii, 57 necesitând internare în spital, în vreme ce două s-au soldat du decesul pacienților. Cele mai multe cazuri de pneumonii au fost diagnosticate la grupa de vârstă 15 – 49 de ani.

În ceea ce privește cele două decese provocate de pneumonie, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud afirmă că ambele persoane aveau și alte afecțiuni. Fetița de 14 ani din Dumitrița suferea și de epilepsie și parapareză spastică şi epilepsie, în vreme ce femeia de 43 de ani din Nimigea a fost suspectată iniţial de gripă, însă testul a fost negativ.

FOTO: www.sighet247.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.