Duminică, circulația va fi restricționată în zona centrală a municipiului Bistrița, pentru realizarea unei zebre 3D

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud anunță că duminică, 14 octombrie, între orele 10.00 și 16.00 circulația pe Strada Gheorghe Șincai, în zona Pieței Centrale din municipiul Bistrița, va fi restricționată și dirijată către strada George Coșbuc.

În acest interval orar, elevii Liceului de Arte ”Corneliu Baba” din Bistrița vor realiza o Zebră 3D la trecerea pentru pietoni. Activitatea face parte din campania inițiată de Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bistrița și Asociația Psihotrafiq – ”Fii PietOM!”. Proiectul campaniei a fost aprobat prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 81/ 2018.

”Fii PietOM!” este o  campanie de responsabilizare socială pentru  prevenirea  accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii, care se va derula în municipiul Bistrița până la sfârșitul anului.

În cadrul acesteia, polițiștii și-au propus reducerea victimizării populației prin accidente rutiere în care sunt implicați pietoni, prin informarea şi responsabilizarea opiniei publice prin activități specifice cu privire la riscurile şi urmările accidentelor rutiere în care victime sunt pietonii.

Tot cu această ocazie, polițiștii vor inscripționa pe 16 zebre asociate unor treceri pentru pietoni din oraș următoarele mesaje preventive: ”Asigură-te!”, ”Scoate căștile!”, ”Nu alerga!”, ”Coboară de pe bicicletă”, ”Lasă telefonul!”.

În cadrul campaniei ”Fii PietOM!” vor fi realizate activități de informare și distribuire de materiale preventive privind riscurile, măsurile de autoprotecţie, adresate atât conducătorilor auto, cât și pietonilor, vor fi organizate concursuri de machete tematică rutieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.