După ce Dragnea a anunțat alianța PSD – PNȚCD – PER pentru europarlamentare, un ecologist din Bistrița a demisionat din partid, renunțând și la fotoliul de consilier local

Anunțul președintelui PSD, Liviu Dragnea, în ceea ce privește semnarea protocolului de colaborare cu PNȚCD și PER pentru europarlamentare, produce efecte în plan local. Spre exemplu, în municipiul Bistrița, un membru al Partidului Ecologist Român Bistrița-Năsăud, care deținea și un fotoliu de consilier local, a demisionat. 

Am intrat în politica din Bistrița în calitate de candidat independent la Primăria Bistrița și subliniam atunci că independenții apar când sistemul nu funcționează corect și unii oameni care doresc să se implice în acte decizionale nu se identifică cu principiile unui partid. Din păcate, după mai bine de trei ani, mă văd nevoit să ies din politică și din administrație la fel de „independent“ cum am intrat” a transmis, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina personală de pe o rețea de socializare, fostul ecologist Mircea Archiudean.

Motivându-și decizia, Archiudean a mai completat că ”am aderat la politica Partidului Ecologist Român pentru că am considerat că acest partid, chiar cu scorurile minime pe care le-a obținut la alegeri de-a lungul timpului, a reușit să păstreze un scor maxim la capitolul „demnitate“. A fost un partid care și-a păstrat principiile intacte și a reușit un lucru remarcabil: să nu fie catalogat drept „aceeași mizerie“, la fel ca alte partide care și-au jucat mereu cărțile propriilor interese meschine. A fost un partid care s-a remarcat prin activitatea și atitudinea din Consiliul Local Bistrița, un partid care a muncit și a încercat să se implice cu adevărat în administrație”

Fostul consilier local afirmă că principalul motiv care a stat la baza deciziei sale este protocolul semnat de PER cu PSD. ”Din păcate, odată cu semnarea recentului protocol de colaborare cu PSD pentru alegerile europarlamentare, PER a dat semnalul că a capitulat, și-a dat la o parte principiile și ideologia, aderând la partidul care propagă hoția, corupția, incompetența, lipsa de educație și cultură, interesele meschine și clientelismul. Consider că este momentul să îmi dau demisia din această organizație politică, dar și din Consiliul Local Bistrița, unde, timp de trei ani, m-am convins că orice muncă este în zadar, orice idee bună propusă de opoziție este respinsă, apoi repusă pe ordinea de zi ca și cum ar fi inițiată de către putere”, a mai adăugat sursa citată. 

Mircea Archiudean consideră că demisia sa este una de onoare și precizează că nu va adera la niciun alt partid. 

în încheierea mesajului său, bistrițeanul și-a exprimat regretul pentru că ”partide care încă mai țineau sus stindardul verticalității în politică au abandonat lupta într-un mod atât de lamentabil și rușinos”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.