Echipaje operative intervin în comunele Teaca, Galații Bistriței și Lechința din județul Bistrița-Năsăud (FOTO/VIDEO)

 

Comunele Teaca, Galații Bistriței și Lechința din județul Bistrița-Năsăud se află sub o avertizare cod roșu de inundații, populația fiind atenționată despre acest lucru prin sistemul RO ALERT. În aceste comune au fost activate centre de conducere și coordonare ale intervențiilor și acționează și echipe operative din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud (ISU B-N) și din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistrița-Năsăud (SGA B-N). 

Potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, în zonele Teaca, Dipșa și Galații Bistriței, situația este monitorizată în permanență.

”În zonele vizate sunt alocate 4 autospeciale și 15 pompieri militari din cadrul ISU, dar și 20 de specialiști cu mijloace tehnice din cadrul SGA”, informează Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Se acționează în punctele vulnerabile din comunele vizate pentru a împiedica inundarea zonei populate.

”Debitul cursurilor de apă în zonele vizate este în scădere, majoritatea echipajelor de intervenție urmează să fie retrase pentru a veni in sprijinul echipajelor care intervin de două zile în municipiul Bistrița pentru evacuarea apei din beciuri și curți. În zonă rămân în monitorizare/patrulare efective de pompieri militari, reprezentanți SGA și comitetele locale pentru situații de urgență”, mai informează CJSU B-N.

FOTO/VIDEO: ISU B-N

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.