Flori pentru bătrâneii din Bistrița, cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice

Un studiu GfK realizat pentru Fundația Principesa Margareta a României, arată că unul din doi vârstnici din România se simte singur și inutil. Pornind de la această idee, cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, pe 1 octombrie, mai mulți copii din Bistrița vor să aducă zâmbete pe chipurile bătrânilor, oferindu-le flori. 

Pentru cea de-a VII-a ediție a Campaniei naționale de voluntariat „Flori pentru Suflet” se va derula la Bistrița pe data de 1 octombrie, când, la nivel mondial este marcată Ziua Persoanelor Vârstnice. Cu acest prilej, 75 de copii voluntari vor distribui peste 250 flori bătrânilor pe care îi vor întâlni la Căminul pentru persoane vârstnice din Bistrița, în Parcul Municipal și pe pietonalul Liviu Rebreanu din municipiu.

Ideea de a organiza și la Bistrița o astfel de campanie, care se desfășoară, de altfel, și la nivel internațional, a venit din partea Asociației de ajutorare a copiilor Benita și a Grădiniței Sociale cu Program Normal Benita. Potrivit organizatorilor, ”copiii de la Grădinița Socială cu Program Normal Benita și copiii beneficiari ai Centrului de Zi Benita vor transmite persoanelor vârstnice atenția, aprecierea și mulțumirea, print-un gest mic, izvorât dintr-o inimă mare de copil. Campania este o modalitate de a promova alături de parteneri, colaboratori și voluntari, mesajul unei bătrâneți mai frumoase pentru vârstnicii din România”.

La nivel național, în perioada 27 septembrie – 7 octombrie, peste 60 de ONG-uri din toată țara, instituții publice, instituții de învățământ, companii sau voluntari vor susține mesajul unei bătrâneți demne pentru vârstnicii din România prin oferirea de flori și gânduri bune seniorilor.

La nivel internațional, campania este organizată de către Federația Internațională Les petits frères des Pauvres în țări precum Franța, Spania, Ungaria, Elveția, Germania, Polonia, Mexic, Canada sau Statele Unite ale Americii. Mesajul global al campaniei este întărirea relațiilor între generații pentru a oferi bâtrâneți frumoase și lipsite de griji, prin mobilizarea de voluntari în sprijinul vârstnicilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.