Un bărbat de 60 de ani a murit, iar o femeie de 56 de ani a fost grav rănită, vineri seara, în urma unui accident rutier produs în Pasul Tihuța. Este vorba despre Radu Nicula, angajat al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și soția acestuia, Rodica, angajata Casei Județene pentru Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud. Era ziua de naștere a doamnei, astfel că soții Nicula se îndreptau spre Vatra Dornei pentru a serba evenimentul.  

 

Potrivit ISU Suceava, vineri seara în jurul orei 19:00, a avut loc un accident rutier în Pasul Tihuţa, la ieşire din localitatea Poiana Stampei, în care au fost implicate un autotren şi un autoturism. 

În urma impactului, cei doi bistrițeni au rămas încarcerați.

La faţa locului s-a deplasat modulul SMURD de la Punctul de Lucru Poiana Stampei, cu o autospecială pentru descarcerare şi o ambulanţă SMURD B2.

Cele două victime au fost descarcerate şi, din nefericire, Radu Nicula, în vârstă de 60 de ani, era decedat, iar soția acestuia, în vârstă de 56 ani, era în stare de inconştienţă și a fost transportată la spital.

Potrivit IPJ Suceava, vinovat de accident ar fi chiar Radu Nicula, care ar fi condus cu viteză și a pierdut controlul asupra direcției de deplasare.

Un bărbat de 60 de ani, din municipiul Bistriţa, judeţul Bistriţa-Năsăud, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în afara localităţii Poiana Stampei, din direcţia Bistriţa către Vatra Dornei, într-o curbă la stânga,  pe fondul vitezei excesive, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a pătruns pe sensul opus, intrând în coliziune cu parapetul metalic.

După impactul cu parapetul metalic, a revenit pe sensul său de mers, unde a intrat în coliziune cu autoutilitara condusă de un bărbat de 45 de ani, din comuna Românaş, judeţul Sălaj, care circula din sens opus şi care în momentul sesizării stării de pericol, a efectuat o manevră de evitare a coliziunii cu autoturismul.

Deşi bărbatul de 45 de ani, a încercat să evite coliziunea cu celălalt autoturism, nu a reuşit,  impactul având loc pe sensul de mers Bistriţa către Vatra Dornei.

În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului autoturismului şi rănirea pasagerei dreapta faţă,  o femie de 55 de ani, din municipiul Bistriţa, judeţul Bistriţa-Năsăud.

Cadavrul a fost depus la Morga Spitalului municipal Vatra Dornei  în vederea efectuării necropsiei.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă„, a transmis IPJ Suceava.

„Vestea trecerii la cele veșnice în urma unui grav accident rutier a Domnului Inginer Radu Nicula, Consilier Superior în cadrul Serviciului Investiții, ne-a întristat profund pe toți cei care îl cunoșteam și lucram cu el!

Consiliul Județean este în doliu și județul Bistrița-Năsăud pierde un profesionist și un om de mare caracter!

Cuvintele de mângâiere pentru familia greu îndurerată sunt de prisos acum când suflete noastre, ale prietenilor și cunoștințelor, sunt învăluite de durere!

Bunul Dumnezeu să întărească familia Nicula și să îi dea putere să treacă peste acest moment greu din viață! Ne rugăm cu toții pentru soția domnului Nicula, aflată în stare gravă pe un pat de spital!”, a transmis președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

 

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud