Nouă mandate de percheziție au fost puse în aplicare miercuri de polițiștii bistrițeni în județele Bistrița-Năsăud și Bihor, într-un dosar complex, de natură economică, în care prejudiciul este de peste 800.000 lei. Doi bărbați au fost reținuți și ulterior puși sub control judiciar de către procurorul de caz.

 

 

La data de 17 noiembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud au descins la locuințele unor persoane și sediile unor societăți comerciale din Bistrița-Năsăud, Timiș și Bihor.

Activitățile au fost desfășurate pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în comiterea infracțiunilor de înșelăciune și s-au desfășurat într-un dosar aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

 

Perchezițiile au vizat documentarea activității infracționale într-un dosar complex de natură economică, prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor fiind de peste 818.000 de lei.

„Din investigațiile efectuate până în prezent, a reieșit faptul că, începând din anul 2019 și până în prezent, un tânăr de 24 de ani din Cociu, administrator al unor societăți comerciale, împreună cu alte patru persoane din Bistrița-Năsăud și Bihor, ar fi indus în eroare 21 de persoane prin folosirea unor nume, calități mincinoase și mijloace frauduloase, prezentând fapte neadevărate în legătură cu producția, comercializarea, distribuirea și vânzarea unor utilaje de tip prese pentru producția de peleți, bricheți și hrană de animale. Totodată, ar fi promis derularea unor relații contractuale de tip franciză care nu au fost respectate.

La percheziții au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe documente contabile și înscrisuri, precum și plăcuțe metalice folosite la indicarea datelor tehnice ale echipamentelor. De asemenea, au mai fost descoperite și ridicate o armă de tip airsoft, telefoane mobile și cartelele aferente, carduri, stick-uri de memorie și laptopuri. Tot la percheziții, au fost ridicate 60 de monede și lingouri din argint, sumele de 2.150 de euro și 7.000 de lei, precum și alte obiecte cu valoare probatorie.

Au fost puse în aplicare 6 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. În urma audierilor, un bărbat de 24 de ani din Cociu și un altul de 37 de ani, din Oradea au fost reținuți pentru 24 de ore. Ieri, 18 noiembrie, cei doi au fost prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, care a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor de la Acțiuni Speciale și polițiștilor de la serviciile de Investigații Criminale, Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, Ordine Publică și Criminalistic din cadrul Inspectoratului de poliție Județean Bistrița-Năsăud și polițiști din cadrul Inspectoratelor de poliție Județene Timiș și Bihor.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Biroului de Analiză a Informațiilor Bistrița-Năsăud.

 

ImagineImagineImagineImagine

 

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud