Guvernul, decizii de ultimă oră: Se prelungește plata șomajului tehnic

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat, joi, o serie de măsuri luate de Guvern pentru sprijinirea unor categorii defavorizate de criza economică. Anunțul a venit la finalul ședinței executivului, ultima înainte ca România să treacă de la starea de urgență la cea de alertă.

Una dintre cele mai importante măsuri a fost cea privind prelungirea acordării șomajul tehnic pentru salariații din mediul privat până la 1 iunie 2020.  „Guvernul a decis prelungirea şomajului tehnic până la data de 1 iunie, cu posibilitatea menţinerii acestei forme de sprijin în domeniile care vor fi în continuare restricţionate în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice. Vorbim deopotrivă despre angajaţi cu contracte individuale de muncă, dar şi despre profesii liberale, PFA şi alte categorii de profesionişti. Intenţia noastră declarată este, aşadar, să acordăm această formă de sprijin şi, în paralel, cu data de 1 iunie să venim cu măsuri active”, a anunțat Raluca Turcan, la finalul şedinţei de Guvern.

Măsurile se vor aplica pentru o perioadă limitată de timp şi doar în acele domenii pentru care se vor menţine restricţii. În paralel, a anunțat vicepriemierul, vor fi lansate și măsurile active de relansare a economiei. ,,Vrem să acordăm această formă de sprijin în paralel cu măsuri active, care să includă și suportarea unei părți din salariu”, a anuțat Turcan.

De asemenea, va fi prelugită până pe 12 iunie măsura de acordare de zile libere pentru părinți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.