În 16 școli din Bistrița-Năsăud, anul școlar 2018-2019 a început în șantier

Într-o ședință a Colegiului Prefectural Bistrița-Năsăud, inspectorul școlar general Camelia Tabără a prezentat o situație a pregătirii unităţilor de învăţământ din judeţ pentru noul an şcolar care a debutat pe data de 10 septembrie. Școala a început în șantier în 16 unități din județ. 

Potrivit șefului Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, în anul școlar 2018-2018 sunt înscriși aproape 45.000 de preșcolari și elevi, majoritatea provenind din mediul urban (51 la sută). Față de anul trecut, numărul elevilor a scăzut cu circa 3 procente.

În ceea ce privește unitățile de învățământ, Camelia Tabără a declarat că există 113 unități cu personalitate juridică, cu una mai puțin față de anul școlar precedent. Școala din localitatea Vermeș și-a pierdut personalitatea juridică și a devenit structură a Liceului Lechința. 

Totodată, în 16 unități de învățământ anul școlar a început în plin șantier. ”Sunt proiecte depuse și derulate de primăriile din comunele respective, care vizează reabilitări, modernizări, cele mai multe și cu modificare de programă sau de loc de desfășurare a școlii avizate de consiliul de administrație al inspectoratului” a completat Camelia Tabără. Este vorba despre școlile din localitățile Budacu de Sus, Dumitrița, Reteag, Ocnița, Șieu Odorhei, Ilva Mică, Dorolea, Sita, Nimigea, Șieu, Bozieș, Parva, Rebra – grădinița, Feldru, Figa și Crainimăt.

Întrebată dacă ar putea fi probleme în unitățile de învățământ aflate în șantier din cauza temperaturilor care au scăzut brusc în ultimele zile, inspectorul școlar general a adăugat că nu are cunoștință de acest lucru. ”Nu avem deocamdată niciun fel de informații în acest sens, șantierele despre care am vorbit nu sunt reparațiile curente pe care le fac școlile în timpul vacanțelor. Sunt șantiere de modernizare, sunt proiecte pe care le au primăriile, au și un termen de finalizare și în general fiecare autoritate locală și-a asigurat spațiicorespunzătoare. Și când vorbim de spații corespunzătoare înseamnă căldură, lumină și tot ce înseamnă desfășurarea în bune condiții a activităților. Nu avem semnale de acest fel, directorii imediat ce apar probleme ne sesizează” a mai spus Camelia Tabără.

În unele dintre unitățile de învățământ de pe raza județului Bistrița-Năsăud se mai derulează lucrări pentru a se obține autorizațiile de securitate la incendiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.