În accidentele produse anul trecut pe șoselele din Bistrița-Năsăud și-au pierdut viața 33 de persoane

33 de persoane și-au pierdut viața după ce au fost implicate, anul trecut, în accidente rutiere petrecute pe șoselele din Bistrița-Năsăud, numărul acestora fiind ușor mai mic față de cel înregistrat în anul 2017 (36).

Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud a prezentat un bilanț al activității desfășurate în anul 2018, printre datele făcute publice numărându-se și o statistică privind accidentele rutiere produse pe drumurile din județ.

”În anul 2018, în Bistrița-Năsăud s-a înregistrat o creștere a numărului de accidente rutiere grave de la 218 (2017) la 237, o creștere a accidentelor ușoare de la 248 (2017) la 367 (2018) și o scădere a numărului de persoane decedate în accidente rutiere de la 36 (2017) la 33 (2018). Din analizele efectuate, a rezultat faptul că, principalele cauze generatoare de accidente rutiere sunt viteza excesivă și neadaptată la condițiile de drum și traversarea neregulamentară” se arată în raportul de activitate al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

De asemenea, printre cauzele accidentelor rutiere s-au mai regăsit și consumul de alcool, iar în ceea ce privește victimele accidentelor rutier, multe dintre acestea nu au respectat câteva norme esențiale de siguranță și protecție, precum centura de siguranță sau casca de protecție.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, pentru a avea o imagine obiectivă cu privire la siguranța rutieră, trebuie să se țină cont de creşterea constantă a numărului de autovehicule înmatriculate în judeţul Bistriţa-Năsăud (un total de 111.124 în anul 2018, ceea ce reprezintă o creștere de 32.454 de autovehicule în ultimii 4 ani), dar și a deținătorilor de permise de conducere (121.110 în anul 2018 – o creștere de 12.819 în ultimii 4 ani).

Totodată, un alt aspect de care trebuie să se țină cont este și volumul de trafic de pe DN 17, la care se adaugă numărul mare de autovehicule care tranzitează județul Bistrița-Năsăud pe DN 17, care face legătura dintre Republica Moldova și țările din Europa Centrală și de Vest.

FOTO: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.