În Bistrița-Năsăud, PMP a solicitat Biroului Electoral Județean înlocuitea președintelui unei secții de votare

 

Încă de la primele ore ale dimineții, la Biroul Electoral Județean Bistrița-Năsăud a fost depusă o sesizare a Partidului Mișcarea Populară Bistrița-Năsăud, formațiune care a solicitat revocarea președintelui unei secții de votare din Beclean pe motiv că acesta, în calitate de președinte al unei secții de votare, ar fi făcut campanie electorală în favoarea Partidului Social Democrat.

Prin intermediul unui comunicat de presă, prim-vicepreședintele PMP Bistrița-Năsăud, Caius Cârcu, a explicat de ce s-a solicitat revocarea președintelui secției de votare

Am fost sesizat de câțiva cetățeni ai orașului Beclean că au primit mesaje prin intermediul aplicației WhatsApp din partea președintelui secție de votare nr. 61 din Beclean, cu îndemnul de a vota PSD și de a nu vota la Referendum. Pe de o parte, în calitatea acestei persoane, de președinte desemnat al unei secții de votare îi este interzis să facă parte dintr-un partid politic și implicit să facă campanie electorală pentru un partid, iar pe de altă parte, MAI GRAV, acesta este angajat al Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor Beclean și folosește numerele de telefon din baza de date a instituției pentru a face campanie electorală. Prin această faptă, persoana în cauză încalcă regulile GDPR privind protecția datelor cu caracter personal și mai mult implică grav o instituție a comunității care nu ar avea voie să folosească datele personale în nici o altă operațiune decât cea de întocmire a actelor de identitate”, a explicat prim-vicepreședintele PMP BN, în comunicatul remis presei.

În acest sens, formațiunea politică a fost sesizat Biroul Electoral Județean și Autoritatea Electorală Permanentă pentru a lua măsuri de revocare a președintelui secției de votare nr. 61 din orașul Beclean.

Prim-vicepreședintele PMP BN mai consideră că ”faptele președintelui secției de votare sunt o încălcare gravă a GDPR, iar acesta nu trebuie să mai aibă acces la datele persoanele ale locutorilor din zonă și implicitl trebuie să își dea demisia din funcția ocupată în cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor Beclean”.

Biroul Electoral Județean Bistrița-Năsăud urmează să analizeze solicitarea privind înlocuirea președintelui secției de votare de la Beclean.

De asemenea, Biroul Electoral Județean va dispune și înlocuirea locţiitorului preşedintelui unei secții de votare din comuna Mărişelu, care nu s-a prezentat la secţie duminică dimineaţa, invocând probleme medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.