În doar trei zile, peste 50 de șoferi au rămas pietoni din cauza excesului de viteză

52 de conducători auto au rămas fără permis de conducere din cauza faptului că au călcat prea tare pedala de accelerație și au depășit cu mai mult de 50 km/h viteza maximă admisă pe tronsonul de drum pe care au fost depistați. Alți 10 au rămas pietoni din cauza unor depășiri neregulamentare. 

În perioada 10-12 august, polițiștii bistrițeni au acționat pe raza întregului județ, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și creșterea gradului de siguranță rutieră în trafic.

Acțiunile oamenilor legii au vizat în special combaterea uneia dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere: excesul de viteză.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost constatate și aplicate aproximativ 450 de sancțiuni contravenționale, majoritatea conform OUG 195/2002 – privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de peste 170 000 lei” au declarat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Au fost reținute 71 de permise de conducere, dintre care 52 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 10 pentru depășiri neregulamentare, iar restul fiind pentru alte abateri pentru care legea prevede măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.

Totodată, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.