În urma ploilor din ultimele zile, o porțiune dintr-un drum județean din Bistrița-Năsăud s-a surpat (FOTO)

O porțiune dintr-un drum județean care face legătura între municipiul Bistrița și localitatea Jelna din județul Bistrița-Năsăud o ia la vale. Structura de rezistență a drumului a fost grav afectată în urma ploilor din ultima perioadă, astfel că drumul s-a surpat pe o porțiune însemnată. Traficul rutier este afectat și circulația se desfășoară pe un singur sens, zona fiind semnalizată corespunzător. 

Pe DJ 173, care leagă municipiul Bistrița de localitatea Jelna, problemele au început să apară în urmă cu câteva zile, cauza principală a acestora fiind, cel mai probabil, ploile din ultimele zile.

Din cauza faptului că drumul s-a surpat pe o suprafață însemnată din lățimea sa, circulația în zonă se desfășoară cu dificultate, fiind amplasate indicatoare de semnalizare pentru a se evita producerea unor nenorociri. Șoferii trebuie să circule cu atenție în zonă, deoarece traficul se desfășoară pe un singur sens.

Potrivit reprezentanților Primăriei Bistrița, se află în proces de evaluare toate pagubele produse în urma condițiilor meteorologice nefavorabile și urmează să se găsească soluții de finanțare pentru îndepărtarea efectelor negative ale ploilor din ultima perioadă.

În zonă se va interveni cu sigurtanță. La nivelul municipiului Bistrița, dar și la nivel județean, prin intermediul Instituției Prefectului județului Bistrița-Năsăud, s-au constituit comisii de evaluare a pagubelor. Urmează ca aceste lucruri să fie evidențiate într-un raport și apoi să vedem rezolvările și bineînțeles finanțarea”, a declarat pentru Realitatea de Bistrița, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști. Există posibilitatea ca pentru aceste pagube să fie solicitați bani din fondul de rezervă pentru situații de urgență al Guvernului României.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița a mai adăugat că porțiunea de drum se află în proprietatea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, dar a fost preluată în administrare de Primăria Bistrița, având în vedere că se află în intravilanul municipiului.

FOTO: Facebook – Ovidiu Călin

1 COMENTARIU

  1. […] Accidentul s-a produs în jurul orei 08:00. Deocamdată nu se cunosc toate circumstanțele în care a avut loc evenimentul rutier, dar este de menționat faptul că în zonă circulația se desfășoară pe un singur sens și din cauza faptului că o porțiune a DJ 173 s-a surpat în urma ploilor abundente din ultima perioadă, subiect prezentat de Realitatea de Bistrița AICI. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.