Încă 4 bolnavi de gripă, printre care și o fetiță de aproape 3 ani, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița! Două persoane au decedat din cauza pneumoniei

Patru bistrițeni, dintre care un copil de doar 2 ani și 7 luni, au fost diagnosticați cu gripă și se află internați în Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Săptămâna trecută 48 de persoane au fost diagnosticate cu gripă, dintre care 15 au necesitat spitalizare. Alte peste 370 au suferit de pneumonie, fiind înregistrate două decese, în timp ce peste 3.400 au contractat infecții ale căilor respiratorii acute, 33 ajungând pe patul de spital.

 

Patru pacienți internați la Spitalul Județean de Urgență Bistrița au fost diagnosticați, marți, cu gripă.

Potrivit informațiilor transmise de reprezentanții unității spitalicești bistrițene, este vorba despre:

o fetiță în vârstă de 2 ani și 7 luni din Prundu Bârgăului, care a fost internată la Secția Pediatrie în data de 23 februarie, iar în urma confirmării virusului gripal tip A, a fost transferată la Secția Boli infecțioase în data de 25 februarie;

o femeie în vârstă de 58 de ani din Bistrița Bârgăului, care a fost internată în data de 24 februarie la Secția Boli infecțioase cu diagnosticul: suspiciune gripă; pneumonie interstițială; insuficiență respiratorie, în cazul căreia a fost confirmată prezența virusului gripal de tip A în data de 25 februarie;

un bărbat în vârstă de 31 de ani din Bistrița, care a fost internat în data de 24 februarie la Secția Boli infecțioase cu diagnosticul: suspiciune gripă și suspiciune pneumonie, în acest caz fiind confirmat virusul gripal tip B în data de 25 februarie;

o femeie în vârstă de 68 de ani din Bistrița, internată în data de 18 februarie la Secția Boli infecțioase cu diagnosticul: enterocolită cu Clostridium difficile, în cazul căreia a fost confirmat virusul gripal tip A în data de 25 februarie.

Reamintim că la Spitalul Județean de Urgență Bistrița a fost instituită CARANTINĂ, accesul aparținătorilor și vizitatorilor fiind INTERZIS. Facem apel la înțelegerea acestora, rugându-i să respecte măsurile adoptate„, precizează purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Camelia Strungari.

 

Potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bistrița-Năsăud, săptămâna trecută au fost înregistrate 48 de îmbolnăviri de gripă, cele mai multe în grupa de vârstă 15-49 de ani – 18 cazuri. Din numărul total al bolnavilor de gripă, 15 au necesitat internarea în spital, cele mai multe cazuri -6 – fiind în aceeași grupă de vârstă amintită: 15-48 de ani, iar alte 5 au fost înregistrate în grupa de vârstă 50-64 de ani. Nu a fost înregistrat niciun deces din cauza acestei boli.

Alți 3.408 bistrițeni au contractat infecții acute ale căilor respiratorii superioare, dintre care 33 au necesitat spitalizare. Din numărul total al bolnavilor, 1.234 fac parte din grupa de vârstă 5-14 ani, iar alți 1.012 din grupa de vârstă 15-49 de ani. Cei mai mulți pacienți internați  – 11 – au fost însă copii cu vârste de până la un an, grupă unde au fost înegistrare 221 de cazuri, conform DSP.

Tot săptămâna trecută au fost înregistrate 371 de cazuri de pneumonii, dintre care 91 au avut nevoie de spitalizare. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la persoane de peste 65 de ani – 101 – dintre care 40 au ajuns pe patul de spital, două soldându-se cu deces.

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.