Investiții de 14 milioane de lei în modernizarea și dotarea secției de Anestezie și Terapie Intensivă și a Unității de Transfuzii Sanguine (FOTO)

Vești bune pentru bistrițeni de la conducerea Spitalului Județean de Urgență Bistrița! La unitatea medicală se vor realiza noi investiții, asta după ce suma de 14 milioane de lei va fi alocată de Guvernul României pentru modernizarea și dotarea secției de Anestezie și Terapie Intensivă și a Unității de Transfuzii Sanguine.

”Guvernul României prin Ministerul Sănătății a aprobat finanțarea proiectului de extindere, modernizare și dotare a secției Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) și a Unității de Transfuzii Sanguine (UTS). Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 14 milioane de lei, din care cofinanțarea Consiliul Județean Bistrița-Năsăud este de 10%” a anunțat conducerea Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Proiectul de extindere a secției de Anestezie și Terapie Intensivă pe locul fostului bloc operator se va realiza în baza unui concept nou și unic în România, acela de a transforma unitatea medicală într-un loc mai cald și primitor, care să ajute din punct de vedere psihic pacientul. Managerul Gabriel Lazany spune că acest concept nou – ”Mai multă casă, mai puțin spital” – este folosit în prezent în centrele medicale din Statele Unite ale Americii.

În imaginile de mai jos, se vede clar viziunea managerului în privința secției de Anestezie și Terapie Intensivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.