Invitați din 14 țări la Festivalul Internațional de Folclor ”Nunta Zamfirei”

În perioada 25 – 31 Iulie 2018, Primăria Municipiului Bistrița, Palatul Culturii Bistrița și Uniunea Mondială de Folclor IGF organizează cea de-a XXIII-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor ”Nunta Zamfirei”. Circa 500 de invitați din 14 țări, la care se adaugă ansambluri folclorice din judeţul Bistriţa-Năsăud şi din ţară, vor încânta publicul prin spectacolele oferite în fiecare seară de festival.

Vor fi prezente ansambluri folclorice din Mexic, Costa Rica, Coreea de Sud, Filipine, Franţa, Italia, Spania, Lituania, Belarus, Bulgaria, Polonia, Israel, Slovacia şi Republica Moldova.

”Ediția cu numărul 23 aduce în fața publicului bistrițean o coloratură aparte de țări care vin la Bistrița special pentru a ne prezenta o parte din tradițiile lor. În această seară debutăm începând cu ora 20:00. Vom deschide scena de la Nunta Zamfirei din acest an cu o orchestră ce vine special din Coreea de Sud, orchestră de tineri muzicieni foarte talentați care se află într-un turneu internațional și am reușit ca fix la deschiderea ediției din acest an să îi avem alături, să ne cânte. Special pentru bistrițeni au pregătit un program aparte, atât muzicp clasică, cu prelucrări din repertoriul românesc, cât și un moment coregrafic special cu tineri coreeni care vor dansa” a declarat Mihai Berbunschi (FOTO), șef Serviciu Evenimente Culturale din cadrul Centrului Municipal de Cultură ”George Coșbuc”.

Spectacolele vor avea loc în fiecare seară, începând cu ora 20,00, pe scena amenajată în faţa Palatului Culturii din Bistriţa. De asemenea, vor avea loc și animații stradale susținute de ansablurile participante.

În fiecare seară îi așteptăm pe bistrițeni la scena din fața Palatului Culturii, iar în câteva zile, în jurul amiezii vor fi câteva animații pentru a da de veste celor care nu au reușit să ajungă seara alături de noi, că în oraș se desfășoară una dintre cele mai mari evenimente de peste an și anume Nunta Zamfirei” a mai adăugat Mihai Berbunschi.

În plus, de sâmbătă, în zona din faţa Palatului Culturii va fi organizat și un târg internaţional de artă populară.

Festivalul Nunta Zamfirei este unul dintre cele mai renumite festivaluri de folclor din lume, care îşi propune să promoveze tradiţiile, dansurile populare tradiţionale şi costumele specifice popoarelor din întreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.