În Camera Deputaţilor a fost dezbătută, luni, o moţiune simplă împotriva ministrului Economiei, Dănuț Andrușcă. Liberalii i-au cerut acestuia demisia, un vot final urmând să fie dat miercuri. De asemenea, în timpul dezbaterii pe acest subiect, deputatul Ionuț Simionca, a luat cuvântul, iar în discursul său, a afirmat că, în opinia sa, România se îndreaptă spre o criză economică.

I-am amintit ministrului că românii au de plătit facturi mai mari pentru curent electric, gaze și combustibili, iar aceste creșteri de prețuri se răsfrâng în toate bunurile și serviciile de larg consum. Economia românească prosperă e un fel de Fata Morgana, un miraj, o iluzie optică: cu cât Guvernul PSD e spune că economia merge mai bine, cu atât viața românilor e mai grea” a precizat deputatul Ionuț Simionca.

Deputatul Ionuț Simionca la dezbaterea moțiunii simple împotriva ministrului Economiei, Dănuț Andrușcă

La dezbaterea moțiunii simple împotriva ministrului Economiei, Dănuț Andrușcă, i-am amintit acestuia că românii au de plătit facturi mai mari pentru curent electric, gaze și combustibili, iar aceste creșteri de prețuri se răsfrâng în toate bunurile și serviciile de larg consum.Economia românească prosperă e un fel de Fata Morgana, un miraj, o iluzie optică: cu cât Guvernul PSD ne spune că economia merge mai bine, cu atât viața românilor e mai grea.

Publicată de Ionut Simionca pe Luni, 8 Octombrie 2018

„În ciuda cifrelor triumfaliste legate de evoluţiile economiei româneşti pe care actuala putere le prezintă pe toate canalele media, ţara noastră se îndreaptă, fără nicio îndoială, spre o criză economică de proporţii, mai mare decât cea din 2009. Când fac această afirmaţie am în vedere faptul că Guvernul are nevoie să împrumute 26.7 miliarde euro în următorii doi ani, din cauza cheltuielilor bugetare excesive şi a încasărilor mai mici decât prognoza. Prin comparaţie, în perioada de plină criză economică globală, România s-a împrumutat de la FMI cu doar 19,9 miliarde euro. Guvernele PSD au procedat în mai multe rânduri la scăderea investiţiilor publice pentru reloca fonduri în vederea acoperirii creşterilor de salarii. Dacă la aceste elemente adăugăm incapacitatea Guvernului de a atrage bani europeni şi micşorarea investiţiilor directe, realizăm că mergem cu toţii spre o fundătură” este de părere parlamentarul.

”Înţeleg filozofia populistă de stânga care se bazează pe redistribuirea sărăciei, însă o agendă ideologică are sens şi are succes atât timp cât nu pune în pericol viitorul unei naţiuni. Economia românească prosperă e un fel de Fata Morgana, un miraj, o iluzie optică. Cu cât Guvernul PSD ne spune că economia merge mai bine, cu atât viaţa românilor este mai grea. Rata inflaţiei e la un nivel considerabil mai mare decât creşterea economică. Avem practic de a face cu o scădere a nivelului de trai al populației. Oamenii au de plătit facturi mai mari pentru curent electric, gaze şi combustibili, iar aceste creşteri de preţuri se resfrâng în totalitate în bunurile şi serviciile de larg consum. Vreau s atrag atenția că în situația în care Guvernul PSD –ALDE nu înţelege să dea drumul motoarelor investiţiilor şi să renunţe la agenda populistă, România riscă să fie din punct de vedere economic  un stat eşuat”, a mai adăugat, de la tribuna Parlamentului, Ionuț Simionca.

Parlamentarul bistrițean și-a încheiat discursul precizând că întreg Guvernul ar trebui să plece acasă. „Noi apreciem că nu doar domnul Andruşcă trebuie să plece acasă, ci întreg Guvernul PSD – ALDE”, a concluzionat deputatul Ionuţ Simionca.