Ionuț Simionca: Primarii trebuie să primească pensii după contributivitate, ca tot românul

Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, a anunțat, miercuri, de la tribuna Camerei Deputaților, că va propune un proiect de lege care să corecteze neajunsurile din actul normativ după care se face calculul pensiilor primarilor.

 

Într-o declarație politică astăzi în Parlament, deputatul Ionuț Simionca a afirmat că va propune săptămâna viitoare o lege care să le dea primarilor pensia pe care o merită.

Știm cu toții că există o nedreptate în legea după care se calculează astăzi pensiile primarilor. Săptămâna viitoare voi propune o lege colegilor din Parlament, o lege care să corecteze această nedreptate. O lege care să le dea primarilor pensia pe care o merită, luând în calcul contribuția din actualul mandat și, dacă e cazul, contribuția din mandatele precedente. Primarii merită pensii decente și de bun simț pentru munca depusă, și nu e nimic special în acest lucru„, a declarat de la tribuna Camerei Deputaților, Ionuț Simionca.

În opinia acestuia, „primarii trebuie să primească pensii după contributivitate, deci după merit, ca tot românul„.

Nu merită să fie umiliți  cu pensii speciale, prin încadrarea lor în rândul categoriilor privilegiate, așa cum se întâmpla în cadrul Codului Administrativ„, a mai adăugat deputatul PMP de Bistrița-Năsăud.

Inițiativa lui Ionuț Simionca vine după ce visul primarilor de a primi pensii speciale s-a năruit.

Am tot respectul pentru primari, și tocmai de aceea sunt unul dintre cei care au salutat decizia de ieri a Curții Constituționale conform căreia Codul administrativ, care instituia pensii speciale pentru primari, a fost declarat neconstituțional. Mai mult, mă număr printre puținii parlamentarii din opoziție care au sesizat CCR pe această temă. Considerăm că această decizie este o primă bătălie câștigată de PMP în demersul de desființare a pensiilor speciale din România. Primarii merită pensii decente, normale pentru munca depusă în comunitate, și nu e nimic special în a primi o pensie pentru munca depusă„, a mai spus parlamentarul PMP.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.