Administrația locală din comuna Prundu Bârgăului aplicat amenzi usturătoare reprezentanților PNL și  ai unei firme care ar fi montat bannere electorale pe stâlpii de electricitate, peste DN 17, fără a deține autorizațiile impuse de legislația în vigoare.

 

Primăria Prundu Bârgăului atrage atenția partidelor politice că bannerele de pe stâlpi, peste DN 17, pot fi instalate pe raza administrativ teritorială a comunei, respectând legislația în vigoare și numai în momentul în care au fost obținute documentele solicitate prin certificatul de urbanism, respectiv autorizație de la drumurile naționale și de la Electrica.

Legea trebuie respectată indiferent despre cine vorbim și le solicit tuturor să înțeleagă acest lucru. În comuna Prundu Bârgăului astfel de bannere nu se pot instala decât cu autorizație. Conform legii, nu se pot monta pe stâlpi astfel de bannere până în momentul în care nu sunt obținute toate autorizațiile. Prin certificatul de urbanism am solicitat partidelor să obțină autorizații de la drumurile naționale și de la Electrica. Nu le-au obținut însă au montat aceste bannere. Anul trecut a existat o situație neplăcută în care un astfel de banner s-a desprins și a căzut iar partea metalică a trecut prin geamul unei mașini. Siguranța participanților la trafic, siguranța cetățenilor din comuna noastră este pe primul loc, și de aceea nu îmi asum montarea unor astfel de bannere fără respectarea legislației în vigoare„, este apelul transmis pe Facebook de primarul comunei Prundu Bârgăului, Doru Crișan.

Potrivit administrației locale, deși reprezentanții unor partide politice au solicitat certificate de urbanism, prin care li s-a adus la cunoștință faptul că potrivit legislației nu pot fi montate astfel de bannere până la obținerea autorizațiilor solicitate de primăria comunei Prundu Bârgăului, au existat situații în care două dintre partidele politice au instalat astfel de bannere.

Ulterior, reprezentanții unuia dintre partide, respectiv USR, a înțeles faptul că legislația se respectă în comuna Prundu Bârgăului și le-a demontat.

Reprezentanții celui de-al doilea partid politic, respectiv cei ai PNL, care nu au ținut cont de solicitările autorităților locale din Prundu Bârgăului și au montat mai multe bannere fără a respecta legislația în vigoare, au fost amendați ca urmare a nerespectării legislației. Amenzile au fost aplicate atât reprezentantului partidului, cât și unui reprezentat al firmei care a instalat bannerele. Valoarea totală a amenzilor s-a ridicat la 10.000 de lei.

De asemenea, a fost sancționată și firma care a instalat bannerele respective fără autorizație.