În câteva zile, partea carosabilă a Bulevardului Republicii din municipiul Bistrița va fi îmbunătățită ca urmare a lucrărilor care se execută în această perioadă pe una dintre cele mai importante artere de circulație din oraș. Încă din noaptea de miercuri spre joi, s-a început frezarea părții carosabile pe sensul de mers dinspre strada Gării spre Piața Petru Rareș, urmând ca în noaptea de joi spre vineri, acest proces să continue și cu celălalt sens, dinspre Piața Petru Rareș spre strada Gării.

”În această noapte am început lucrările de frezare a stratului de uzură al asfaltului pe Bulevardul Republicii, pe sensul de mers spre Piața Petru Rareș. În cursul zilei de azi, până la ora 17.00 se va circula pe ambele sensuri, urmând ca la noapte să se lucreze pe sensul de mers spre strada Gării”, a declarat Cristian Niculae, viceprimar al municipiului Bistrița, care mai completează că dacă totul decurge normal, vineri va fi turnat un nou strat de asfalt pe ambele sensuri de circulație ale Bulevardului Republicii.

Am început asfaltarea ultimelor 10 străzi din cele 47 promise.Bulevardul Republicii.

Publicată de Cristian Marius Niculae-Viceprimar al Municipiului Bistrița pe Miercuri, 4 septembrie 2019

În plus, pentru că este vorba despre o arteră intens circulată din oraș, autoritățile locale au optat ca lucrările să se desfășoare pe timpul nopții, astfel încât disconfortul șoferilor să fie cât mai mic, iar timpul în care se execută lucrările să fie cât mai redus.

Bulevardul Republicii a fost cuprins în proiectul Primăriei Bistrița prin care s-a stabilit că pe parcursul acestui an, 47 de străzi din oraș vor fi asfaltate din bordură în bordură.