Mai multe comune din Bistrița-Năsăud au semnat acorduri de înfrățire cu localități din Republica Moldova (FOTO)

0
1

19 comune din județul Bistrița-Năsăud au semnat acorduri de înfrățire cu tot atâtea localități din Raionul Glodeni, Republica Moldova. În plus, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a oferit cadou un autoturism Dacia Duster colegilor de peste Prut. 

După ce în luna noiembrie a acestui an, județul Bistrița-Năsăud a semnat un acord de cooperare cu Raionul Glodeni din Republica Moldova, acum mai multe localități din cele două zone au semnat acorduri de înfrățire.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, ”alături de primari inimoși din județul nostru am reușit să facem un pas important. După ce la finele anului trecut am reușit semnarea Acordului de Cooperare cu Raionul Glodeni, acum, cele 19 comune din Raionul Glodeni au semnat acordurile de înfrățire cu 19 comune din județul Bistrița-Năsăud”.

După un prim proiect în Republica Moldova, cel prin care a fost deschisă o filială a Bibliotecii Județene ”George Coșbuc” la Glodeni, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a achiziționat și un autoturism marca Dacia Duster pe care l-a donat Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Familiei Glodeni. Valoarea investiției a fost de aproximativ 17.000 de euro.

În plus, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud vrea să continue proiectele în Republica Moldova. ”Mai avem proiecte concrete, care nu sunt costisitoare din punctul nostru de vedere, dar care vor face diferența pentru mii de frați de-ai noștri de peste Prut” a mai adăugat Emil Radu Moldovan.

Toate aceste proiecte ale administrației județene au drept scop sprijinirea dezvoltării Republicii Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.