Măsuri anti-coronavirus: Comisia Europeană restricționează călătoriile spre UE pentru 30 de zile

Comisia Europeană a propus luni „restricţionarea” călătorilor „non-esenţiale” spre Uniunea Europeană pentru o perioadă iniţială de 30 de zile, în contextul în care Europa a devenit noul epicentru al pandemiei cu noul coronavirus. Anunțul a venit luni chiar de la șefa Executivului comunitar, Ursula von der Leyen.

Comisia Europeană a propus luni „restricţionarea” călătorilor „non-esenţiale” spre Uniunea Europeană pentru o perioadă iniţială de 30 de zile, în contextul în care Europa a devenit noul epicentru al pandemiei cu noul coronavirus, transmit AFP şi Reuters, preluate de Agerpres.

„Cu cât vor exista mai puţine călătorii, cu atât mai bine vom putea limita răspândirea virusului”, a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-o postare video pe Twitter.

Decizia a fost anunțată apoi într-o conferinţă de presă la Bruxelles după o videoconferinţă cu liderii G7.

BBC News (World)

 

@BBCWorld

 
 

„We propose to introduce a temporary restriction on non-essential travel to the European Union”

EU Commission President Ursula Von der Leyen says travel to the EU will be restricted „in order not to spread the virus”http://bbc.in/2TTYItB 

 

Videoclip încorporat

 
517 persoane vorbesc despre asta
 
 
 

Propunerea va trebui aprobată de şefii de stat sau de guvern ai statelor membre, care vor discuta la rândul lor marţi în videoconferinţă. Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a anunţat, astăzi, pe contul său oficial de Twitter, că a convocat pentru marţi o reuniune extraordinară a liderilor celor 27 de state membre ale Uniunii Europene pentru o evaluare a răspunsului blocului comunitar la pandemia cu noul coronavirus. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.