Ministrul Daniel Suciu, declarație despre modernizarea Colegiului Național ”Liviu Rebreanu”: ”Telenovela “Liviu” s-a încheiat!”

Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Daniel Suciu, anunță, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina oficială de pe o rețea de socializare, că telenovela ”Liviu” s-a încheiat, făcând referire la proiectul privind reabilitarea și modernizarea Colegiului Național ”Liviu Rebreanu”, demers care a iscat discuții aprinse. Ministrul anunță că de curând a fost lansată licitația pentru acest obiectiv, investița totală fiind de 11,5 milioane de euro.  

M-am învățat să tac atunci când trebuie să duc un obiectiv până la capăt, deși corul cârcotașilor nu mai înceta cu îndoielile și prostiile. Nu doar să tac, dar să și fac. Așadar, am finalizat cu “Liviu Rebreanu” și am ajuns la ultima etapă, licitația. Nu am de spus nimic în minus, poate în plus o singură constatare: rămâne cum am stabilit, telenovela “Liviu” s-a încheiat, în mai puțin de 6 luni de când ne-am asumat asta”, a scris pe Facebook, vicepremierul Daniel Suciu.

Potrivit ministrului, această investiție se va derula prin Compania Națională de Investiții.

Daniel Suciu a mai precizat că a avut parte de o colaborare discretă și eficientă cu Biserica Evanghelică, Primăria Bistrița și conducerea liceului. ”Până la urmă, sunt 11,5 milioane de euro pentru istoria orașului, un efort comun al MDRAP și Primăria Bistrița, iar asta rămâne!”, a mai scris ministrul pe Facebook. 

Potrivit proiectului, pe lângă reabilitarea clădirii în sine și a parcului dendrologic din curte, toate spațiile vor fi dotate cu aparatură IT. În plus, toate cele 28 de săli de clasă vor fi modernizate în totalitate, urmând să fie dotare cu mobilier modern și sisteme audio-video. Amfiteatrele de la etajul 1 și 2 vor fi păstrate și modernizate, dotate cu videoproiector, tablă interactivă și unitate multimedia. Laboratoarele de informatică vor fi relocate si dotate integral, iar sala de festivități va fi și ea modernizată. 

Reamintim că autoritățile locale au încercat mai multe variante pentru a obține finanțare pentru acest obiectiv de investiții, însă atât varianta buget local, cât și alte două variante – fonduri europene și Programul Național de Dezvoltare Locale – au fost sortite eșecului.

În cele din urmă, se pare că soluția salvatoare a fost Compania Națională de Investiții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.