Ministrul Finanțelor: ”Statul trebuie să recupereze aproximativ 1,2 milioane de lei de la familia Iohannis” (VIDEO)

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat că ANAF a demarat o acțiune de recuperare a sumei încasată drept chirie de pe urma unui imobil pe care președintele Klaus Iohannis l-a pierdut în instanță. Ministrul a mai afirmat că președintele țării ar trebui să plătească imediat suma, fiind vorba despre 1,27 milioane de lei. 

Vorbim de un imobil din strada Nicolae Bălcescu din Sibiu, acel imobil care în perioada 2001-2015 a aparținut familiei Iohannis și a mai fost încă o persoană. Statul trebuie să-și recupereze sumele aferente acelei perioade (…) Sumele au fost 1.278.856 de lei chiria pentru care s-a plătit impozit de către familia Iohannis de 154.160. Deci, suma este clară. De asemenea, impozitul. (…) Suma de aproximativ 2,6 milioane trebuie să fie recuperată de statul român. Noi spunem că statul român este proprietarul acelui imobil” a spus ministrul, în timpul unei conferințe de presă organizată la Bistrița.

Potrivit ministrului de Finanțe, președintele ar trebui să facă plata imediat.

Ar fi corect, legal și moral să facă plata acelei sume imediat către statul român. Deci din familia Iohannis 1.278.856 de lei, plus cealaltă parte implicată, restul de 1.300.000 de lei, ambele părți trebuie să plătească către statul român această sumă, pentru ca ea oricum se va plăti” a mai declarat Teodorovici.

”Când tu știi că trebuie să dai suma, fii model și plătește statului român. Trebuie să fie un model pentru noi toți. Ar fi bine să fie o pildă de urmat. Eu asta aș face. Fiecare zi de întârziere va atrage și dobânzi„, a încheiat ministrul Teodorovici.

Ministrul Finanţelor Publice a ținut să mai precizeze că nu acţionează la comanda cuiva şi că datele oficiale vor fi făcute publice odată cu finalizarea verificărilor efectuate de ANAF în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.