Orașul Beclean ar putea obține fonduri de la Compania Națională de Autostrăzi si Infrastructură Rutieră pentru construirea unui drum ocolitor

Șansă nesperată pentru orașul Beclean! Primarul Nicolae Moldovan anunță că este foarte posibil să se găsească o finanțare externă pentru proiectul privind amenajarea unui drum ocolitor cu viaduct care va face legătura dintre DN17 și DN17D, drum care va ajuta enorm la descongestionarea traficului din oraș.

Oportunitatea finanțării ar putea veni chiar de la Compania Națională de Autostrăzi si Infrastructură Rutieră (CNAIR) care ar putea să deconteze banii cheltuiți cu studiul de fezabilitate în baza unui protocol existent la nivel național printr-o Hotărâre de Guvern, în care sunt incluse toate administrațiile locale din Master Planul General de Transporturi a României, printre care și Becleanul.

Mai departe, odată semnat acest protocol, proiectul ar putea fi preluat la finanțare cu fonduri europene de către POIM, adică Programul Operațional de Infrastructură Mare. Există inclusiv posibilitatea de începere a lucrărilor din fonduri proprii și rambursarea lor din fonduri UE.

Practic, nu vom fi nevoiți să îndatorăm orașul pentru această lucrare masivă. Cred că nimic nu este întâmplator și cu siguranță că nu aflam de toate acestea dacă nu ne asumam de la bun început realizarea acestui proiect important pentru Beclean” a declarat primarul Nicolae Moldovan.

Toate aceste aspecte vor fi discutate cu consilierii locali din Beclean în următoarea ședință a Consiliului Local care este programată pentru marți, 20 noiembrie, de la ora 09.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.