Parcometre montate, dar nefuncționale, la Bistrița! (FOTO)

Primăria Bistrița nu poate pune în funcțiune 14 aparate de taxare pe care le-a montat în diferite zone din oraș pentru că nu are buget. Lucrările privind cuplarea acestora la sistemul de alimentare cu energie electrică sunt programate să se realizeze cu bani din bugetul pe acest an, astfel că întârzierea adoptării acestuia pune blochează și punerea în funcțiune a parcometrelor. 

Primăria Bistrița a cumpărat 14 aparate de taxare pe care le-a amplasat în mai multe zone din oraș, astfel încât șoferii să își poată cumpăra mai ușor tichete pentru parcările cu plată.

Viceprimarul municipiului Bistrița, Gelu Muthi, a declarat pentru Realitatea de Bistrița că întreaga investiție privind achiziționarea acestora s-a ridicat la suma de aproximativ 450.000 de lei, adică circa 100.000 de euro. Acesta au fost amplasate pe străzile Nicolae Titulescu, George Coșbuc, Alba Iulia, Zimbrului, Crinilor, Ursului, Alexandru Odobescu, Bulevardul Decebal și în Piața Petru Rareș din municipiul Bistrița.

Însă, deocamdată, aparatele nu sunt funcționale pentru că nu au fost cuplate la sistemul de alimentare cu energie electrică și asta datorită faptului că administrația locală nu are buget.

A fost o perioadă când au funcționat pe celule fotovoltaice, dar datorită consumului mare privind citirea bancnotelor le-am întrerupt. Urmează să le legăm la rețeaua de alimentare cu energie electrică. Totul acum se oprește la buget, pentru că nu avem buget” a declarat Gelu Muthi.

Totuși, în momentul în care vor deveni funcționale, acestea vor oferi și o nouă facilitate celor care le vor utiliza. Tichetele de parcare vor putea fi cumpărate și prin intermediul plății cu cardul bancar, dar asta după ce Primăria Bistrița va încheia un contract cu o instituție bancară în acest sens.

Însă, până când aparatele vor fi funcționale, șoferii vor trebui să apeleze tot la vechile variante pe care le au la dispoziție pentru achiziția tichetelor de parcare.

În ceea ce privește tarifele pentru parcările cu plată de pe raza municipiului, pentru 30 minute tariful este de un leu, pentru o oră, tariful urcă la 2 lei, iar pentru o zi întreagă la 15 lei.

Bistrițenii care optează să plătească pentru locul de parcare prin transmiterea unui SMS plătesc 0,35 euro + TVA/oră, din care se virează Primăriei municipiului Bistrița 1,35 lei/SMS.

FOTO: Facebook – Cornel Ciocan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.