Pasajul care face legătura între strada Lupeni și Bulevardul Republicii va fi deschis circulației de săptămâna viitoare (FOTO)

Pasajul III, care face legătura între strada Lupeni și Bulevardul Republicii din municipiul Bistrița, va fi deschis circulației auto de săptămâna viitoare. Astfel, șoferii care aleg să își parcheze mașinile în parcarea amenajată de Primăria Bistrița pe strada Lupeni vor avea la dispoziție o variantă mult mai rapidă de a ieși în Bulevardul Republicii.

Până în prezent atât accesul, cât și ieșirea de pe strada Lupeni se făceau printr-un singur punct, iar din acest motiv traficul se desfășura cu dificultate. Însă, potrivit viceprimarului Cristian Niculae, ”începând de săptămâna viitoare, șoferii vor avea la dispoziție un nou punct de exit care să le permită să se deplaseze atât în partea de sus cât și în cea de jos a Bulevardului Republicii dar si direct în strada Zimbrului”.

Decizia de a deschide Pasajul III traficului rutier a fost luată după o analiză, care potrivit viceprimarului Cristian Niculae a arătat că parcarea de pe strada Lupeni este ”intens folosită de toti cetățenii care ajung în zona centrală”. Această parcare a fost amenajată în anul 2014 și oferă 60 de locuri de parcare, însă Primăria Bistrița intenționează să o etajeze, astfel încât să ajungă la o capacitate de 200 de locuri de parcare.

În proiectele Primariei municipiului Bistrița se regăsește și strada Lupeni ca fiind integrată în planul de reabilitare.

FOTO: Cristian Niculae – viceprimar al municipiului Bistrița

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.