În minivacanța de Rusalii, un șofer din Bistrița-Năsăud a fost prins de polițiști în timp ce conducea un autovehicul aflându-se sub influența alcoolului. În plus, conducătorul auto nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar mașina la volanul căreia se afla nu era înmatriculată, fiindu-i aplicate numere false. Bărbatul este cercetat pentru săvârșirea a 4 infracțiuni. 

În perioada 14 – 17 iunie, polițiștii bistrițeni au organizat o serie de acțiuni care au vizat creșterea gradului de siguranță în rândul cetățenilor, precum și prevenirea accidentelor de circulație.

Pe linie rutieră, ca urmare a acțiunilor desfășurate la nivelul întregului județ, în acest sfârșit de săptămână au fost aplicate 436 de sancţiuni contravenționale, majoritatea ca urmare a încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea totală a sancțiunilor este de 133.180 de lei. De asemenea, ca urmare a abaterilor la regimul rutier constatate, au fost reținute 49 de permise de conducere și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

Totodată, în cadrul acțiunilor desfășurate pe raza județului, polițiștii au constatat mai multe infracțiuni la regimul rutier.

O situație de acest gen a fost depistată pe raza localității Malin. Aici, polițiștii l-au oprit pe un șofer aflat la volanul unui autoturism și au constatat că acesta a săvârșit patru infracțiuni.

”Polițiștii l-au depistat în trafic pe un bărbat de 44 de ani, din Nușeni, în timp ce conducea un autoturism pe un drum comunal de pe raza localității Malin. În urma verificărilor în bazele de date s-a stabilit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Cu ocazia testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0.95 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, fiind verificate numerele de înmatriculare ale autoturismului, polițiștii au constatat faptul că aparțin altei mașini”, arată Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: conducere a unui vehicul fără permis, conducere sub influența alcoolului sau altor substanțe, punerea în circulație și conducerea unui vehicul neînmatriculat și punerea în circulație și conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.