Pe 47 de străzi deja asfaltate din municipiul Bistrița se va turna un nou strat de asfalt, din bordură în bordură (VIDEO)

Primăria municipiului Bistrița va executa lucrări de reparații curente prin turnarea unui strat de asfalt, din bordură în bordură, pe 47 de străzi deja asfaltate din oraș, asta după ce șoferii s-au arătat nemulțumiți în nenumărate rânduri de lucrările de reparații executate doar prin peticirea gropilor. Investiția va fi suportată din bugetul local și depășește suma de un milion de euro. 

Odată cu venirea primăverii, Primăria municipiului Bistrița va executa lucrări de reparații pe străzile din oraș, însă, pentru a îi mulțumi pe șoferi, vine cu o noutate față de anii trecuți. Dacă în trecut se executau doar lucrări de plombare a gropilor, anul acesta, s-a luat decizia ca pe 47 de străzi din oraș să fie turnat un strat de asfalt, din bordură în bordură.

Viceprimarul Cristian Niculae a explicat, într-o conferință de presă, că astfel de lucrări sunt absolut necesare și se vor executa cu bani din bugetul local, investiția totală depășind un milion de euro.

”Lucrările se vor executa în acest an, nu peste doi ani sau trei ani, ci în acest an” a ținut să sublinieze viceprimarul.

Pentru ca lucrările să se desfășoare rapid, Cristian Niculae a afirmat că cele 47 de străzi au fost împărțite în șase loturi, urmând ca pentru execuția lucrărilor să se organizeze licitații în vedere desemnării companiilor care le vor efectua. Viceprimarul a explicat că unul dintre aceste loturi va fi executat de Direcția de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița. Suprafața totală a celor 47 de străzi este de 131.229 metri pătrați, iar viceprimarul spune că până în iarna acestui an străzile vor fi asfaltate. ele 47 de străzi au fost alese astfel încât să nu se suprapună cu alte proiecte în care mai sunt prevăzute și lucrări de reabilitare și modernizare a arterelor de circulație din oraș.

Iată lista celor 47 de străzi:

În ceea ce privește restul străzilor din oraș, unele sunt cuprinse în proiecte ce se vor derula cu fonduri europene, iar pe altele se vor derula în continuare lucrări de reparații curente prin plombarea gropilor, acestea fiind executate pe timpul nopții, la fel ca anul trecut. Campania de reparații curente la străzi va începe din luna aprilie.

La nivelul municipiului Bistrița, conform nomenclatorului stradal, există un număr de 461 de străzi. 254 dintre ele sunt străzi asfaltate, iar 207 străzi sunt străzi neasfaltate, așa zilele străzi de pământ sau străzi de piatră. Dintre cele 207 străzi de pământ, 95 sunt străzi private, iar 112 sunt în proprietatea municipiului Bistrița.

”Este foarte important ca toți cetățenii din oraș să știe că pe cele 95 de străzi private, Primăria Bistrița nu poate derula lucrări de investiții din bani publici, pentru că legea nu permite acest lucru. În majoritatea cazurilor, terenurile pe care trec aceste străzi sunt în proprietatea celor care au construite case în zonă, iar pentru a le putea moderniza, terenurile respective trebuie să treacă în domeniul public al municipiului. Pentru ca cetățenii să fie informați am decis ca în perioada următoare să amplasăm panouri la intrare pe fiecare stradă, prin care cetățenii vor fi informați că strada respectivă nu este în domeniul public al municipiului Bistrița” a mai adăugat viceprimarul Cristian Niculae.

În privința celor 112 străzi de pământ aflate în proprietatea Primăriei Bistrița, dintre ele, 84 nu au lățimea necesară pentru a fi clasificate drept străzi, astfel că pe ele nu se pot executa lucrări de reabilitare. Pentru alte 28 de străzi este deja clarificată situația juridică și care se află în diverse stadii de derulate a investițiilor privind modernizarea lor. ”Din anul 2016 și până în prezent au fost recepționate deja 15 străzi de pământ și 6 se află în prezent în lucru. Lucrările de investiții pe străzile de pământ vor continua în măsura în care cetățenii care locuiesc pe ele vor înțelege să facă demersurile necesare pentru a le trece în proprietatea municipiului Bistrița. În acest moment avem prea puține străzi de pământ cu o lățime de cel puțin 6 metri pe care le putem moderniza” a mai completat viceprimarul Niculae.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.