Peste 600 de tone de sare, pregătite în baza din Piatra Fântânele. Autoritățile județene au verificat parcul auto şi stocurile de material antiderapant (FOTO)

Reprezentanți din cadrul Instituției Prefectului județului Bistrița-Năsăud și ai Secției de Drumuri Naționale Bistrița-Năsăud au efectuat verificări la Baza Tihuța din Piatra Fântânele pentru a se asigura că totul e pregătit pentru intervenție în caz de nevoie.

Astfel, prefectul județului, Ovidiu Victor Frenț, și șeful Secției de Drumuri Naționale Bistrița-Năsăud, ing. Alexandru Slavita, au făcut o evaluare a tehnicii auto specifice pentru deszăpeziri şi a stocurilor de material antiderapant pentru sezonul rece 2018-2019.

”S-a constatat că în depozitul de la această bază de sprijin sunt peste 600 tone de sare iar în câteva zile vor fi finalizate lucrările la un nou depozit de sare. Au fost pregatite patru autobasculante dotate cu lamă și împrăștietor, două încărcătoare și o autofreză recent achiziționată prin Programul Operațional Sectorial de Transport și cofinanțat de UE prin fondul European de Dezvoltare, gata să intervină în caz de nevoie. Utilajele vor fi suplimentate în concordanță cu manifestările meteo. Totodată, până în prezent au fost montați și 1.500 m de parazăpezi în zona cu risc de viscol a DN 17”, arată Prefectura Bistrița-Năsăud, într-o informare de presă.

De asemenea, în următoarele două săptămâni se vor finaliza lucrările privind refacerea marcajelor rutiere, iar până la sfârșitul lunii se vor monta semnele de circulație specifice anotimpului rece.

FOTO: Prefectura Bistrița-Năsăud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.